עוגיות מגולגלות תמרים וטחינה

צילום: רות אופק
צילום: רות אופק
מתכון קל וכיף להכנה * שילוב הטחינה בבצק ובמלית מעניק לעוגיות טעם מעודן של חלוה שפשוט אי אפשר להפסיק לזלול

רכיבים:

200 גרם חמאה או מרגרינה
100 גרם אבקת סוכר
כפית תמצית וניל
350 גרם (2.5 כוסות) קמח לבן
שקית אבקת אפייה
3 כפות טחינה

רכיבים למלית:
300 גרם ממרח תמרים
3-4 כפות טחינה

אופן ההכנה:

1. מעבדים בקערת מיקסר את החמאה עם אבקת הסוכר ותמצית הווניל עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את הטחינה ומערבלים עוד קצת עד שהתערובת אחידה.

2. מוסיפים את הקמח ואת אבקת האפייה ומערבלים בעדינות עד שהבצק מתחיל להתאחד.

3. מעבירים את הבצק למשטח עם ניילון נצמד, מאחדים לצורך מלבן ועוטפים בניילון. מכניסים למקרר למשך כחצי שעה כדי לתת לבצק להתגבש ולהתייצב.

4. מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חצי למלבן. מורחים בממרח תמרים ומעליו מורחים שכבת טחינה. מגלגלים לגלילים ומעבירים לתבנית.

5. אופים את הגלילים בחום של 170 מעלות במשך כ-20-25 דקות עד שהם מעט משחימים.

6. מוציאים ומצננים מעט ולאחר מכן פורסים לפרוסות. מניחים את הפרוסות בתבנית ומכניסים לתנור לעוד 5 דקות של אפייה על מנת לוודא שמרכז העוגיות אפוי ויציב.

7. מצננים, מפדרים מעל אבקת סוכר ומגישים.

המתכון מוגש באדיבות יצרנית הטחינה 'טורקיז' והבלוגרית רות אופק