עוגיות שוקולד ותפוז

צילום: באדיבות סטודיו Teka (יח"צ)
פירות ההדר של החורף הם בסיס מושלם לקינוחים רעננים, בייחוד התפוז אשר השידוך שלו עם שוקולד הפך לקאלט * מתכון קליל לעוגיות שכיף לטבול בתה

מצרכים

2 ביצים בגודל M

5 כפות סוכר

60 גרם קמח

ריבת תפוז

שוקולד מריר לציפוי (100 גר' בקירוב)

הוראות הכנה

1. הכנת העוגיות: מחממים מראש תנור בחום של 180 מעלות.

2. מקציפים את הביצים יחד עם הסוכר (מומלץ להשתמש במיקסר) עד לקבלת תערובת כפולה בגודלה.

3. מוסיפים בהדרגה את הקמח לתערובת תוך ערבול איטי על מנת שהתערובת לא תהפוך לגושית או תאבד נפח.

4. כאשר התערובת מוכנה, מכינים מגש עם נייר אפייה. יוצרים עיגולים קטנים (קוטר של כ-4 ס"מ) בעזרת שתי כפות כף או בעזרת שקית אפייה. חשוב להשאיר רווח בין עיגול לעיגול על מנת לאפשר לעוגיות לתפוח מבלי להידבק האחת לשנייה.

5. אופים את הבצק במשך כ-8 עד 10 דקות בחום של 180 מעלות עד לקבלת עוגיות בצבע חום מוזהב.

6. מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים.  

7. כאשר העוגיות מגיעות לטמפרטורת החדר, הופכים אותן לצדן השני ויוצקים על כל אחת מהן כפית ריבה.

8. מניחים את העוגיות בפריזר למספר דקות עד שהריבה תתקשה ויהיה נוח יותר ליצור את זיגוג השוקולד מעל.

9. הכנת השוקולד: חותכיםאת השוקולד וממיסים אותו מעל אדי מים רותחים (שיטת בן מארי).

10. כאשר השוקולד מומס, מוציאים את העוגיות מההקפאה ומזגגים אותו מעל לציפוי הריבה. ניתן להיעזר בכף או לטבול את העוגיות בשוקולד.

11. לאחר שכל העוגיות מוכנות, מכניסים אותן למקפיא או משאירים אותן להתקרר בטמפרטורת החדר. ניתן להגיש לאחר שזיגוג השוקולד מוצק.

המתכון מוגש באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה