עוגת אגוזי לוז

צילום: סטודיו 'קופרבוש'
צילום: סטודיו 'קופרבוש'
אוהבים עוגות אגוזים ומחפשים טעם חדש? המתכון הזה האו בדיוק בשבילכם

מצרכים

250 גרם אגוזי לוז

250 גרם חמאה רכה חמימה

190 גרם סוכר

5 ביצים

120 מ"ל חלב

כפית תמצית וניל

250 גרם קמח

10 גרם אבקת אפייה

לקישוט

קרם אגוזי לוז מוכן

אגוזי לוז מרוסקים

קוקוס טחון

הוראות הכנה

1. קולים את אגוזי הלוז בתנור בחום של 190 מעלות בחום עליון ותחתון במצב טורבו במשך 15 דקות. מניחים לאגוזים להתקרר מעט וטוחנים דק בעזרת מעבד מזון.

2. מורידים את חום התנור ל-180 מעלות עם חום עליון ותחתון בלבד.

3. בזמן שאגוזי הלוז נצלים, טורפים בקערה את החמאה עם הסוכר עד לקבלת תערובת אחידה.

4. מוסיפים את הביצים זו אחר זו. בכל פעם טורפים ומוסיפים גם את החלב ואת תמצית הווניל.

5. מנפים בהדרגה מעל התערובת את הקמח.

6. לבסוף, מוסיפים את אגוזי הלוז המרוסקים ומסיימים להקציף במרץ.

7. משמנים היטב תבנית קוגלהוף בחמאה ויוצקים לתוכה את הבלילה.

8. דופקים כמה פעמים על התבנית על השיש להתפזרות אחידה של הבלילה בתבנית ואופים במשך 50-55 דקות. בודקים בעזרת קיסם אם היא מוכנה או לא.

9. כשהעוגה מתקררת, מחלצים מהתבנית ומקשטים בקרם אגוזי לוז, אגוזי לוז מרוסקים ומעט קוקוס טחון.

המתכון מוגש באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Kuppersbusch