עוגת אננס הפוכה

צילום: יח"צ חלי ממן
קינוח בטעם מתוק ואקזוטי שמרענן כל ארוחה

מצרכים

כוס מי שימור האננס

תמצית וניל

2 כפות סוכר

ביצה

50 גרם מרגרינה מומסת

500 גרם קוביות אננס בסירופ קל

3/4 כוס קמח תופח

תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ

הוראות הכנה

1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות. מסננים את קוביות האננס ושומרים את הסירופ בצד.

2. מערבבים בקערה את קוביות האננס עם המרגרינה ומשטחים בתחתית התבנית.

3. אופים למשך 15-20 דקות עד שהקוביות ישחימו. בינתיים טורפים בקערית את הביצה עם הסוכר ועם כמה טיפות וניל.

4. מודדים שליש כוס ממי שימור האננס ומוסיפים לבלילה לסירוגין עם הקמח. טורפים היטב אחרי כל הוספה.

5. מנמיכים את חום התנור ל-170 מעלות. מוציאים בזהירות את התבנית, יוצקים את הבלילה על האננס ואופים למשך 15-20 דקות עד שהבצק יזהיב.

6. הופכים את העוגה על צלחת הגשה ומגישים בעודה חמה.

המתכון מוגש באדיבות חלי ממן, רשת תמיכה לאורח חיים בריא