עוגת בננות מקורמלות

צילום: יח"צ בן אנד ג'ריס
צילום: יח"צ בן אנד ג'ריס
עוגה טעימה, קלה ופשוטה להכנה * יפה להגשה ומתאימה לכל בני המשפחה

מצרכים לשכבה העליונה

8 כפות חמאה ללא מלח

2/3 כוס סוכר חום כהה

3-4 בננות בשלות בגודל בינוני פרוסות לאורך

מצרכים לעוגה

רבע כוס חמאה ללא מלח בטמפרטורת החדר

שליש כוס סוכר חום

2 ביצים

2 כפיות אבקת אפייה

כפית מלח

1 פיינט (400 גרם) גלידת צ'אנקי מנקי או כל גלידת וניל שקיימת במקרר

הוראות הכנה

1. מחממים מראש את התנור לחום של 180 מעלות. מכינים תבנית עגולה בקוטר 22 ס”מ עם שוליים בגובה 5 ס”מ לפחות. מרססים את התבנית עם תרסיס שמן, חותכים חתיכת נייר אפייה שמתאימה לתחתית התבנית ואז מרססים גם את נייר האפייה.

2. הכנת השכבה העליונה של הבננות המקורמלות: ממיסים את החמאה בסיר עם תחתית עבה על חום בינוני/גבוה עד שהחמאה מתחילה להשחים ורואים בעבוע קל. זה יהפוך משחום לשרוף מאוד מהר, אז שימו לב לכך (אם זה מריח אפילו מעט שרוף, זורקים את החמאה ומנסים שוב).

3. מוזגים את החמאה המושחמת לתוך התבנית על נייר האפייה. מפרזים את הסוכר החום מעל לחמאה. מניחים היטב את הבננות החצויות בתבנית מעל לחמאה ולסוכר, כאשר החלק החתוך הוא כלפי מטה. עושים את המיטב לדחוס אותם מבלי שיעלו אחד על השני.

4. הכנת תערובת העוגה: מערבבים יחד את החמאה המומסת ואת הסוכר החום בקערה עד שנהיה קל ואוורירי. מוסיפים את הביצים אחת אחת וטורפים היטב בין ההוספות. מוסיפים תמצית וניל. מערבבים יחד את הקמח, אבקת האפייה והמלח בקערה קטנה. מערבבים יחד את תערובת הקמח ואת הגלידה המומסת בהדרגתיות.

5. מוזגים את הבלילה מעל הבננות ומיישרים את החלק העליון.

6. אופים במשך 40-45 דקות או עד שמכניסים קיסם באמצע והוא יוצא נקי. מאפשרים לעוגה להתקרר במשך כחמש דקות.

7. הופכים בזהירות את העוגה על ידי כך שמניחים צלחת הגשה הפוכה מעל לתבנית העוגה ואז בזהירות רבה הופכים את הצלחת עם התבנית.

8. לאחר מכן, מסירים את התבנית מהעוגה. אם עדיין נשאר ציפוי מקורמל בתבנית, משתמשים במרית כדי להציא הכול החוצה על העוגה. פורסים, שמים מעל גלידת צ’אנקי מנקי ונהנים/

המתכון מוגש באדיבות בן & ג'ריס