עוגת גבינה אספרסו

צילום: באדיבות סטודיו Teka (יח"צ)
העוגה שהכי מזוהה עם חג השבועות בתוספת טעם עשיר ומעורר

מצרכים

240 גרם עוגיות אוריאו

20 גרם חמאה מומסת

600 גרם גבינת שמנת

120 גרם סוכר

כפית תמצית וניל

50 מ"ל קפה אספרסו

4 ביצים

115 גרם שמנת מתוקה

150 גרם שוקולד מריר לאפייה

50 גרם שוקולד חלב לאפייה

הוראות הכנה

1. מכסים את הבסיס ואת הדפנות של התבנית (בגודל 18 ס"מ) עם נייר אלומיניום. מועכים את עוגיות האוריאו ומערבבים בחמאה. מורחים את התערובת בתחתית התבנית בצורת דחיסה ומכניסים את התבנית למקפיא. בינתיים מכינים את המילוי.

2. מקציפים את גבינת השמנת והסוכר עד לקבלת מרקם רך וחלק ללא גושים. מוסיפים לתערובת את תמצית הווניל ובוחשים בעדינות עד למרקם אחיד. יוצקים את הבלילה לתבנית יחד עם 60 מ"ל מים חמים.

3. מחממים את התנור ל-160 מעלות ומכניסים את התבנית למשך שעה. מוציאים את התבנית מהתנור, מרוקנים את המים ומניחים לעוגה להתקרר.

4. מחממים את הקצפת בסיר ולפני שהיא מתחילה לרתוח מוסיפים קוביות שוקולד מריר. מסירים מהאש ומניחים בצד למשך 10 דקות כדי לאפשר לשוקולד להתמוסס לפני ערבוב.

5. מכסים את עוגת הגבינה בתבנית בשכבה דקה של גנאש שוקולד.

6. יוצרים זילוף עם שוקולד החלב בעזרת סכין חדה ומקשטים את כל החלק העליון.

המתכון מוגש באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה