רכיבים לעוגה
125 גרם אגוזי קשיו טבעיים
250 מ"ל קרם קוקוס
200 גרם גבינת שמנת טבעונית
כף קורנפלור
כפית תמצית וניל
70 מ"ל סירופ אגבה
כף שמן קוקוס מומס
2 כפיות גרידת לימון
2 כפות מיץ לימון
רכיבים לבסיס העוגה:
200 גרם עוגיות טבעוניות לפי הטעם
50 גרם אגוזי מלך קלופים
65 גרם מרגרינה
אופן ההכנה:
1. משרים את הקשיו במים למשך 2-3 שעות לפני הכנת המילוי. לאחר מכן מניחים אותם במסננת ושוטפים. מחממים תנור ל-180 מעלות, חום עליון ותחתון.
2. הכנת הבסיס: טוחנים את העוגיות והאגוזים ומערבבים עם המרגרינה המומסת עד לקבלת בצק גמיש שניתן לעיצוב.
3. משטחים את הבצק בצורה אחידה על בסיס תבנית עגולה עם תחתית נשלפת בקוטר 15 ס"מ שמכוסה בנייר אפייה.
4. הכנת המלית: טוחנים את אגוזי הקשיו הלחים במיקסר עם קרם הקוקוס, גבינת השמנת הטבעונית, הקורנפלור, תמצית הווניל, סירופ האגבה, שמן הקוקוס, גרידת ומיץ הלימון.
5. לאחר הטחינה, יוצקים את התערובת למחבת ומבשלים על אש בינונית-גבוהה תוך כדי ערבוב עד להגעה למרקם חלק וקרמי. בשלב זה נוכל לטעום ולהחליט אם עלינו להוסיף ממתיק, וניל או מיץ לימון.
6. יוצקים את המילוי לתבנית ואופים למשך 50-60 דקות.
המתכון מוגש באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה