עוגת גבינה טבעונית

צילום: באדיבות סטודיו Teka (יח"צ)
לטבעונים (וגם אלה שאינם) שבינינו שאוהבים את טעם הגבינה, בעיקר לסיים ארוחה בטעם מתוק של עוד

רכיבים לעוגה

125 גרם אגוזי קשיו טבעיים

250 מ"ל קרם קוקוס

200 גרם גבינת שמנת טבעונית

כף קורנפלור

כפית תמצית וניל

70 מ"ל סירופ אגבה

כף שמן קוקוס מומס

2 כפיות גרידת לימון

2 כפות מיץ לימון

רכיבים לבסיס העוגה:

200 גרם עוגיות טבעוניות לפי הטעם

50 גרם אגוזי מלך קלופים

65 גרם מרגרינה

אופן ההכנה:

1. משרים את הקשיו במים למשך 2-3 שעות לפני הכנת המילוי. לאחר מכן מניחים אותם במסננת ושוטפים. מחממים תנור ל-180 מעלות, חום עליון ותחתון.

2. הכנת הבסיס: טוחנים את העוגיות והאגוזים ומערבבים עם המרגרינה המומסת עד לקבלת בצק גמיש שניתן לעיצוב.

3. משטחים את הבצק בצורה אחידה על בסיס תבנית עגולה עם תחתית נשלפת בקוטר 15 ס"מ שמכוסה בנייר אפייה.

4. הכנת המלית: טוחנים את אגוזי הקשיו הלחים במיקסר עם קרם הקוקוס, גבינת השמנת הטבעונית, הקורנפלור, תמצית הווניל, סירופ האגבה, שמן הקוקוס, גרידת ומיץ הלימון.

5. לאחר הטחינה, יוצקים את התערובת למחבת ומבשלים על אש בינונית-גבוהה תוך כדי ערבוב עד להגעה למרקם חלק וקרמי. בשלב זה נוכל לטעום ולהחליט אם עלינו להוסיף ממתיק, וניל או מיץ לימון.

6. יוצקים את המילוי לתבנית ואופים למשך 50-60 דקות.

המתכון מוגש באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה