מצרכים לבסיס העוגה
180 גרם קמח שקדים (כוס ושליש)
120 גרם קמח (כ-2/3 כוס)
120 גרם חמאה (קצת יותר מחצי חבילה)
כוס סוכר לבן (120 גרם)
חצי כפית מלח דק
כף מים
מצרכים לקרם גבינה
4 גביעי שמנת חמוצה 27% שומן
כוס אבקת סוכר (70 גרם)
250 גרם שוקולד לבן
כפית מחית וניל
חלמון מ-4 ביצים
כפית וחצי ג'לטין דגים
הוראות הכנה
1. הכנת הבסיס: מערבבים במיקסר את כל המרכיבים יחד עד לקבלת מרקם מפורר. משטחים על מגש עם נייר אפייה ואופים בחום של 180 מעלות למשך 15 דקות. נותנים למסה להתקרר וטוחנים במעבד מזון עד לקבלת מרקם פירורי.
2. הכנת קרם הגבינה: משרים את הג'לטין דגים במים קרים למשך כ-10 דקות.
3. ממיסים בקערה מעל סיר מים חמים את השוקולד הלבן. אחרי שהשוקולד נמס, מוסיפים את הווניל, החלמונים והג'לטין.
4. טורפים למסה אחידה עד שהסוכר נמס ונותנים לה להתקרר קצת.
5. מקציפים במיקסר את השמנת החמוצה ואת אבקת הסוכר למסה אוורירית וחזקה.
6. מוסיפים את תערובת השוקולד ומקפלים לתוך הקצפת.
7. משטחים בתבנית עוגה (קוטר 28 ס"מ) חצי מהמסה של הפירורים על התבנית ולוחצים עם כוס למרקם דחוס.
8. שופכים את תערובת הגבינה ומפזרים מעל את החצי השני של תערובת הפירורים.
9. מכניסים למקרר למשך לילה (או 8 שעות לפחות) עד שהמסה מתייצבת.
10. ניתן להגיש עם פירות יער, שוקולד לבן, קצפת או גלידה.
המתכון מוגש על ידי השף עידו מלכין, באדיבות 'מאמא גרג'