רכיבים (ל-10 מנות)
תבנית קפיצית בקוטר 20 ס״מ
לבסיס:
240 גרם פתיתי שיבולת שועל טחונים
5 כפות מדידה פורמולה 1 בטעם וניל עוגיות
100 מ"ל מים
לשכבה הראשונה:
כף (10 גרם) ג'לטין
100 גרם חלב דל שומן
250 גרם גבינה לבנה 3%
125 גרם יוגורט
4 כפות מדידה פורמולה 1 בטעם וניל
לשכבה השנייה:
שקית (15 גרם) ג'לטין
350 מ"ל מים
9 כפות מדידה פורמולה 1 בטעם שוקולד
15 גרם קקאו
אופן ההכנה
1. הכנת הבסיס: מרפדים את הבסיס והדפנות של התבנית בנייר אפייה.
2. מערבבים את פתיתי שיבולת השועל, אבקת הפורמולה 1 והמים. מעבירים לתבנית ומשטחים לשכבה אחידה. מכסים בניילון נצמד ומעבירים להתייצבות במקפיא למשך כשעה.
3. הכנת השכבה הראשונה: משרים את הג'לטין בחלב למשך כ-10-15 דקות. מחממים את החלב במיקרוגל למשך 20-30 שניות כדי להמיס את הג׳לטין. מוסיפים את היוגורט והגבינה הלבנה ומערבבים לקרם חלק. יוצקים מעל בסיס הקוואקר, מכסים בניילון נצמד ומעבירים להתייצבות במקרר למשך כשעה.
4. הכנת השכבה השנייה: משרים את הג'לטין ב-150 מ"ל מים בסיר קטן ומשרים למשך כ-10-15 דקות. מחממים מעל להבה בינונית עד להמסה. מעבירים את התערובת לבלנדר, מוסיפים את 200 מ"ל המים הנותרים, אבקת הפורמולה 1 והקקאו ומערבלים לקרם חלק ואחיד. יוצקים מעל השכבה הראשונה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים להתייצבות במקרר למשך כשעה.
5. מחלצים את העוגה מהתבנית ומעבירים לצלחת הגשה.
ערכים תזונתיים למנה אחת: אנרגיה – 234 קק"ל, חלבון – 18.6 גרם, פחמימות – 26.1 גרם, שומן – 6 גרם.
המתכון מוגש באדיבות חברת 'הרבלייף', מתוך ספר מתכוני הבריאות: 'מבשלים דרך חיים', הכולל כ-80 מתכונים מגוונים על טהרת הבריאות עם פירוט ערכים תזונתיים.
סרטון להכנת העוגה עם השפים והתזונאים הקליניים, אודי ברקן ואושר אילדמן, כולל טיפים שיהפכו את חווית האפיה לקלה ונעימה