עוגת גבינה שוקולד

צילום: דן פרץ
צילום: דן פרץ
אין חגיגה בלי עוגה * מתכון לעוגה עשירה בחלבון, מפנקת עם הטעם המתוק והאהוב

רכיבים (ל-10 מנות)

תבנית קפיצית בקוטר 20 ס״מ

לבסיס:

240 גרם פתיתי שיבולת שועל טחונים

5 כפות מדידה פורמולה 1 בטעם וניל עוגיות

100 מ"ל מים

לשכבה הראשונה:

כף (10 גרם) ג'לטין

100 גרם חלב דל שומן

250 גרם גבינה לבנה 3%

125 גרם יוגורט

4 כפות מדידה פורמולה 1 בטעם וניל

לשכבה השנייה:

שקית (15 גרם) ג'לטין

350 מ"ל מים

9 כפות מדידה פורמולה 1 בטעם שוקולד

15 גרם קקאו

אופן ההכנה

1. הכנת הבסיס: מרפדים את הבסיס והדפנות של התבנית בנייר אפייה.

2. מערבבים את פתיתי שיבולת השועל, אבקת הפורמולה 1 והמים. מעבירים לתבנית ומשטחים לשכבה אחידה. מכסים בניילון נצמד ומעבירים להתייצבות במקפיא למשך כשעה.

3. הכנת השכבה הראשונה: משרים את הג'לטין בחלב למשך כ-10-15 דקות. מחממים את החלב במיקרוגל למשך 20-30 שניות כדי להמיס את הג׳לטין. מוסיפים את היוגורט והגבינה הלבנה ומערבבים לקרם חלק. יוצקים מעל בסיס הקוואקר, מכסים בניילון נצמד ומעבירים להתייצבות במקרר למשך כשעה.

4. הכנת השכבה השנייה: משרים את הג'לטין ב-150 מ"ל מים בסיר קטן ומשרים למשך כ-10-15 דקות. מחממים מעל להבה בינונית עד להמסה. מעבירים את התערובת לבלנדר, מוסיפים את 200 מ"ל המים הנותרים, אבקת הפורמולה 1 והקקאו ומערבלים לקרם חלק ואחיד. יוצקים מעל השכבה הראשונה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים להתייצבות במקרר למשך כשעה.

5. מחלצים את העוגה מהתבנית ומעבירים לצלחת הגשה.

ערכים תזונתיים למנה אחת: אנרגיה – 234 קק"ל, חלבון – 18.6 גרם, פחמימות – 26.1 גרם, שומן – 6 גרם.

המתכון מוגש באדיבות חברת 'הרבלייף', מתוך ספר מתכוני הבריאות: 'מבשלים דרך חיים', הכולל  כ-80 מתכונים מגוונים על טהרת הבריאות עם פירוט ערכים תזונתיים.

סרטון להכנת העוגה עם השפים והתזונאים הקליניים, אודי ברקן ואושר אילדמן, כולל טיפים  שיהפכו את חווית האפיה לקלה ונעימה