עוגת גבינה

צילום: חנה יודייקין
צילום: חנה יודייקין
לחג השבועות: עוגת גבינה טבעונית עם שוקולד לבן ופירורי עוגיות אוראו * עוגה טעימה, מענגת ונהדרת כקינוח בארוחת החג

מצרכים (ל-6 מנות):

2 חבילות עוגיות אוראו (350 גרם)

2 חבילות ממרח בטעם טבעי בסגנון גבינת שמנת 9% (400 גרם)

חבילת ממרח בסגנון קלאסי בטעם גבינת שמנת 25% (200 גרם)

200 גרם שוקולד לבן פרווה איכותי

חצי כוס קצפת פרווה או קרם קוקוס

2/3  כוס סוכר

1-2 כפיות מיץ לימון טרי

2 כפות שמן

אופן ההכנה:

1. מפוררים חבילת אחת של עוגיות אוראו בתחתית של 6 כוסות שקופים.

2. הכנת המלית: ממיסים את השוקולד הלבן עם השמן על סיר כפול על אדים. במעבד מזון טוחנים יחד את הגבינות, הקצפת והסוכר.

3. מוסיפים לשוקולד המומס 3-4 כפות מתערובת הגבינות ומערבבים בעזרת מטרפה עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים אותה למעבד המזון ומעבדים יחד את כל התערובת. טועמים את המלית ומאזנים את המתיקות. במידת הצורך מוסיפים עוד קצת סוכר או מיץ לימון.

4. יוצקים מהתערובת על שכבת עוגיות האוראו בכל כוס ומפוררים שכבה נוספת של עוגיות מפוררות מעל המלית. מכניסים את הכוסות למקפיא למשך שעתיים ומגישים. 

המתכון מוגש על ידי השפית אביגייל מייזליק באדיבות יצרנית הגבינות הטבעונית 'משומשו'