מצרכים
100 גרם סוכר חום דמררה
100 גרם סוכר לבן
300 גרם דבש
2 ביצים (גודל L)
200 גרם שמן
350 גרם קמח לעוגות ללא גלוטן
7 גרם אבקת אפייה
2 גרם סודה לשתייה
רבע כפית מלח
כפית קינמון
רבע כפית ציפורן
200 מ"ל תה כהה
הוראות הכנה
1. מחממים תנור ל-165 מעלות ומצפים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה.
2. מקציפים במיקסר עם מטרפה סוכר, דבש וביצים עד לקבלת תערובת אוורירית. מוסיפים את השמן לאט לאט עד להטמעה ולקבלת תערובת אחידה.
3. מערבבים בקערה את כל המצרכים היבשים ומוסיפים לתערובת. לאחר שהתערובת חלקה, מוסיפים את התה עד לקבלת מרקם אחיד.
4. לאחר מזיגת התערובת לתבנית, ניתן להוסיף שקדים פרוסים או אגוזים.
5. אופים במשך כ-35-40 דקות עד שהקיסם יוצא יבש.
טיפ: מומלץ לסגור את העוגה (לאחר שהתקררה) בשקית ולהמתין לפחות יום לפני שאוכלים. העוגה רק משתבחת.
המתכון מוגש על ידי רן בן דוד, הקונדיטור הראשי של רשת קפה 'ביגה'