עוגת מרשמלו עם גלידה

צילום: יח"צ
צילום: יח"צ
שילוב של מרקמים ושל טעמים מתוקים * התוצאה: עוגה מרהיבה ובלתי נשכחת

מצרכים

250 גרם ביסקוויטים מרוסקים

שליש כוס אבקת סוכר

120 גרם חמאה ממוסת

3 פיינטים של גלידת ס'מורס

280 גרם שוקולד מריר

3 כפות שמן קוקוס

2 כוסות ממרח מרשמלו

אריזת מיני מרשמלו

הוראות הכנה

1. הכנת תערובת הבצק לתחתית העוגה: מערבבים את הביסקוויטים ואת אבקת הסוכר. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים עד לקבלת מרקם חולי וחמאתי. בעזרת האצבעות או בעזרת תחתית שטוחה של כוס מדידה, מהדקים את התערובת לתחתית ולצדדי תבנית קפיצית עגולה בגודל 23 ס”מ. לאחר מכן, מצננים במשך 10 דקות בזמן שאתם מכינים את מילוי הגלידה.

2. הכנת מילוי הגלידה: מוציאים את הגלידה מהאריזות אל קערה גדולה וממתינים כ-10 דקות עד להתרככות. מערבבים מעט ומניחים את הגלידה בשכבה אחידה מעל תחתית הביסקוויטים.

3. על שכבת הגלידה מורחים שתי כוסות ממרח מרשמלו (ניתן לקרר את שכבת הגלידה לפני או להוסיף את ממרח המרשמלו מיד אחרי שהוספתם את הגלידה). לאחר מכן, מקפיאים את העוגה לכשעתיים לפחות.

4. לפני ההגשה מוציאים את העוגה מהמקפיא וממתינים כ- 10 דקות. לאחר מכן, מפזרים מעל מיני מרשמלו ובעזרת ברנר משחימים מעט את המרשמלו עד לקבלת גוון זהוב חום.

5. ניתן לקשט את העוגה עם רוטב פאדג' חם. על מנת להכין את הרוטב, מערבבים את השוקולד עם שמן הקוקוס בקערה הבטוחה לשימוש במיקרוגל במשך 30 שניות. מערבבים ומחזירים למיקרוגל ל-30 שניות נוספות עד שהשוקולד נמס לגמרי. חותכים את העוגה, מזלפים מעל קצת מרוטב הפאדג’ החם ומגישים.

המתכון מוגש באדיבות חברת בן & ג'ריס