עוגת פנטונה

צילום: יח"צ
והפעם, הקינוח שמוגש בסיום ארוחת הערב החגיגית של השנה האזרחית

מרכיבים (ל-5 יחידות)

4 כוסות קמח לבן

6 ביצים

30 גרם שמרים

כוס סוכר

400 גרם חמאה

חצי כוס מים  

100 גרם קליפות תפוז מסוכרות

100 גרם צימוקים שחורים

20 גרם גרידת תפוז

אופן ההכנה:

1. מערבבים במיקסר עם וו לישה את הקמח, המים, הסוכר והביצים. לשים במשך חמש דקות במהירות איטית.

2. מוסיפים את החמאה (ללא המסה) והשמרים ולשים עוד חמש דקות במהירות איטית. לאחר מכן מגבירים את המהירות ולשים עוד חמש דקות במהירות גבוהה עד שמתקבל מרקם חלק שאינו נדבק לדפנות.

3. מורידים למהירות איטית ומוסיפים את גרידת התפוז ואת הצימוקים וקליפות התפוז המסוכרות. לשים למשך 2 דקות עד קבלת מרקם אחיד.    

4. מניחים את הבצק לנוח במשך חצי שעה במיקסר, מוציאים, שמים בכלי מקומח ומכניסים למקרר למשך 12 שעות מינימום.

5. לאחר 12 שעות או יותר, מוציאים מהמקרר, מחלקים ל-5 כדורים של 100 גרם בתבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ. מכסים במגבת לחה ומתפיחים למשך שעתים שלוש.

6. מורחים ביצה, מפזרים קורט סוכר גבישי ומכניסים לתנור בחום של 160 מעלות למשך 35-40 דקות.

7. כשהעוגה שחומה, מוציאים מהתנור מורחים סירופ סוכר (סירופ סוכר: 100 גרם סוכר, 100 גרם מים. מרתיחים ביחד ומקבלים סירופ) ונותנים לעוגה להתקרר מעט.

המתכון מוגש באדיבות חברת 'ישרקו', יבואנית מוצרי מזון מקבוצת 'טיב טעם'