מצרכים
200 שקד טחון
50 גרם קוקוס טחון
180 גרם סוכר קנים
4 ביצים
כפית אבקת אפייה
חצי כפית מחית וניל
60 שמן זית
60 חמאת קקאו
קורט מלח
מצרכים לקישוט
200 גרם תותים
אבקת סוכר
מצרכים לסירופ
50 סוכר קנים אורגני/מייפל טבעי
100 מים
חצי כפית גרידת לימון
הוראות הכנה
1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
2. מערבבים בקערה שקד טחון, קוקוס ומלח. טורפים בקערה ביצים, וניל וסוכר.
3. מוסיפים את תערובת השקדים ומערבבים, מוסיפים שמן זית וחמאת קקאו מומסת בזרם דק לתערובת. מקפלים לאט עד שכל השומן נטמע בתערובת.
4. יוצקים לסיר משומן ואופים למשך כ-30 דקות. העוגה מוכנה כשהיא 'קפיצית' למגע.
5. הכנת הסירופ: מבשלים את מרכיבי הסירופ למשך כ-5 דקות ומניחים בצד לקירור.
6. לאחר 5-10 דקות הופכים את העוגה על רשת או על מגש.
7. חותכים את התותים לרבעים ומסדרים על העוגה. מורחים בעזרת מברשת את הסירופ על התותים. בוזקים מעט אבקת סוכר ומקשטים בעלי נענע טריים.
ניתן להגיש עם גלידה או עם קצפת טרייה.
המתכון מוגש על ידי רינת צדוק באדיבות 'סולתם'