עוגת שיש בננה

צילום: באדיבות סטודיו Teka (יח"צ)
עוגה קלה להכנה במראה ובמרקם האהוב והמוכר אך עם טעם שונה ומיוחד

רכיבים:

200 מ"ל חלב

350 גרם קמח חיטה או כוסמין

200 גרם סוכר

250 גרם בננה

20 גרם אבקת קקאו

30 גרם שמן חמניות

10 גרם אבקת אפייה

8 גרם שמרים

4 גרם מלח

הוראות הכנה:

1. מערבבים את הקמח, הסוכר, ואבקת האפייה יחד בקערה. בקערה נפרדת מועכים את הבננות עם חלב צמחי ושמן חמניות.

2. יוצקים את תערובת הבננות אל המרכיבים היבשים ומערבבים היטב עד לקבלת בלילה אחידה.

3. יוצקים חצי מהבלילה לתבנית מלבנית המכוסה בנייר אפייה. לבלילה שנשארה מוסיפים אבקת קקאו ומערבבים.

4. יוצקים את הבלילה עם הקקאו לתבנית ומערבבים בעזרת קיסם.

5. אופים בטמפרטורה של 180 מעלות למשך 40-45 דקות.

הערה: ניתן לפרוס בננה לאורך ולשים אותה למעלה לקישוט העוגה.

המתכון מוגש באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה