עוגת שמרים גבינה ושוקולד

צילום: נופר בוגנים
צילום: נופר בוגנים
שילוב של מרקמים שיכול לשמש כקינוח בארוחת החג להנאת כל המשפחה

מצרכים לבצק (לעוגה בתבנית עגולה)

1 ק"ג קמח

20 גרם שמרים יבשים

150 גרם סוכר

450 מ"ל חלב (כוס ושלושת רבעי)

4 ביצים

200 גרם חמאה רכה

מצרכים למלית הגבינה והשוקולד

כוס ממרח שומשום ושוקולד

500 גרם גבינה מסקרפונה

100 גרם (חצי כוס) סוכר

ביצה

חלמון מביצה אחת

2 כפיות תמצית וניל

30 גרם (3 כפות שטוחות) קורנפלור מנופה

הוראות הכנה

1. בקערת מערבל עם וו גיטרה שמים קמח, שמרים וסוכר ומערבלים למשך דקה. מוסיפים את שאר חומרי הבצק (חלב, ביצים, חמאה) ומעבדים למשך כעשר דקות עד לקבלת בצק חלק.

2. משמנים את הבצק במעט שמן, מניחים בקערה גדולה עטופה בניילון נצמד ומתפיחים למשך שעתיים מחוץ למקרר.

3. מרדדים את הבצק על משטח מקומח מעט למלבן בגובה של 1 מ"מ.

4. מערבבים את כל חומרי המלית. מורחים את המלבן בממרח השוקולד והגבינה ומקפלים לשלוש (קפלו צד אחד ועליו את השני).

5. מרדדים שוב למלבן דק עד כמה שניתן (עכשיו יש לנו שכבת גבינה באמצע) ושוב מורחים בנדיבות ממרח גבינה, שוקולד ומקפלים.

6. חותכים את הבצק לארבע רצועות וקולעים לצמה. מניחים בתבנית עגולה משומנת מעט עם ניילון נצמד להתפחה נוספת למשך כשעה.

7. מורחים את העוגה בביצה טרופה ואופים למשך כ-45 דקות עד להשחמה.

8. ניתן למרוח על העוגות סירופ מי סוכר – מביאים לרתיחה חצי כוס מים עם 3/4 כוס סוכר. כשהעוגות יוצאות חמות, מורחים עליהן שכבה נדיבה ומפנקת מהסירופ.

המתכון מוגש על ידי הקונדיטורית שמרית הילל ובאדיבות חברת 'אחוה'