עוגת שקדים

צילום: הילה וייס סטיילינג
צילום: הילה וייס סטיילינג
מנה חלומית, רכה ומלאה בטוב עם ריבת תפוז סיני * עוגה קלה להכנה ויפיפייה שמפארת כל שולחן בסיומה של ארוחה מהנה

רכיבים (לעוגה בתבנית מוארכת):

לריבה:

2 כוסות תפוז סיני

3/4 כוס סוכר קנים

לעוגה:

כוס שקדים טחונים

כוס שבבי קוקוס

כוס קמח כוסמין

חצי כפית אבקת אפייה

חצי כפית סודה לשתייה

2 ביצים

4-5 טיפות תמצית תפוז טהורה

חצי כוס שמן חמניות

חצי כוס ריבת תפוז סיני

חצי כפית קינמון

חצי כפית כורכום

אופן ההכנה:

1. הכנת הריבה: טוחנים בבלנדר את התפוז הסיני ומבשלים עם סוכר על אש בינונית עד שהריבה מסמיכה מעט והצבע הופך מצהוב לכתום. מעבירים לצנצנת מעוקרת. 

2. הכנת העוגה: מערבבים יבשים – שקדים, קוקוס, קמח, אבקת אפייה, קינמון, כורכום וסודה לשתייה.

3. בקערה נפרדת מערבבים רטובים – ביצים, ריבה, תמצית תפוז טהורה ושמן.

4. מאחדים את היבשים עם הרטובים עד לקבלת בלילה נוזלית ומעבירים לתבנית משומנת.

5. אופים למשך 30-40 דקות עד שהקיסם יוצא יבש והעוגה שחומה מלמעלה.

מוגש על ידי הבלוגרית הילה וייס באדיבות חברת 'ר.ב. דגנים', יבואנית מותג התבלינים 'מקורמיק' בישראל