עוגת תפוז ודלעת

צילום: סטודיו קופרבוש
צילום: סטודיו קופרבוש
שילוב של טעמים בצבעי כתום שמתאים לקינוח וגם לנשנוש

מצרכים

260 גרם קמח

כף אבקת אפייה

קורט מלח

4 ביצים

200 מ"ל שמן חמניות

230 גרם סוכר

250 גרם דלעת קלופה ומרוסקת לשבבים קטנים

כוס קוקוס טחון

כפית קינמון

גרידה מתפוז אחד

מצרכים לציפוי

מיץ מחצי תפוז

200 גרם אבקת סוכר

גרידת תפוז, פרוסות תפוזים ופרחים אכילים עבור הקישוט

הוראות הכנה

1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומשמנים תבנית קפיצית עגולה.

2. מערבביםבקערה גדולה לתערובת אחידה את כל החומרים יחד, למעט חומרי הציפוי.

3. יוצקים את התערובת לתבנית המשומנת ואופים בתנור שחומם מראש במשך כ-40-45 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.

4. הכנת הציפוי: מערבבים מיץ מחצי תפוז עם אבקת סוכר עד לקבלת מרקם סמיך וחלק.

5. לאחר שהעוגה מתקררת לחלוטין, מחלצים את העוגה מהתבנית ויוצקים את זיגוג התפוזים מעליה.

6. מקשטים בפרחים, גרידת תפוז ופרוסות תפוזים ומניחים לזיגוג להתקשות לפני החיתוך וההגשה.

המתכון מוגש באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Kuppersbusch.