עוגת תפוחים הפוכה

צילום: סטודיו חלי ממן
צילום: סטודיו חלי ממן
הקינוח הקלאסי בסגנון קצת אחר שלא ישכיח שום ארוחה מיוחדת

רכיבים:

2 כפות מים

ממתיק מלאכותי השווה ל-5 כפיות סוכר

מיץ מחצי לימון

2 כפות צימוקים

1 ק"ג תפוחים חמצמצים קלופים, מנוקים, וחתוכים לפלחים

ביצה

3 כפות קמח תופח

כפית שמן

כפית קינמון טחון

רבע כוס מים

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות. שמים בסיר קטן את התפוחים עם הצימוקים, מיץ הלימון, הממתיק והמים.

2. מבשלים על אש קטנה עד שהתפוחים יתרככו.

3. מערבבים יחד בקערית עמוקה את הביצה, הקמח, השמן, המים והקינמון.

4. שוטחים את התפוחים בתחתית התבנית, יוצקים עליהם את הבלילה ואופים למשך 30 דקות.

5. מוציאים מהתנור, הופכים על צלחת הגשה ומחלקים לחמש מנות.

המתכון מוגש באדיבות חלי ממן, רשת תמיכה לאורח חיים בריא