עוף צלוי בתפוח

הטעם הבשרני של העוף בשילוב טעם פירותי * אין יותר חגיגי מזה

מצרכים

2 בצלים

2 תפוחים

שמן זית כתית מעולה

200 גרם פטריות מזנים שונים

600 גרם כרעיים

150 מ"ל יין לבן

מלח

גרגירי פלפל שחור

רוזמרין טרי

פירות יער יבשים

הוראות הכנה

1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות, חום עליון ותחתון. מקלפים וחותכים את הבצל ואת התפוחים לקוביות ומניחים יחד בתבנית תנור משומנת.

2. מבשלים קלות את הפטריות במחבת גדולה עם שמן זית ומניחים אותן מעל הבצל והתפוח. 3. באותו השמן מטגנים גם את כרעי העוף על אש גבוהה משני הצדדים ומניחים אותם על הבצל, התפוח והפטריות.

4. מוסיפים את היין הלבן עם מלח ועם פלפל, מפזרים מעט רוזמרין ופירות יער אדומים מיובשים ואופים במשך 45 דקות.

טיפ: מומלץ להגיש עם אורז בסמטי.

המתכון מוגש באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה