עראייס טלה וטחינה

צילום: נופר בוגנים
צילום: נופר בוגנים
זו אחת המנות הנפוצות במזרח התיכון – פיתה במילוי בשר משוחה בשמן או בשפת העם – 'עראייס' * מנה נפלאה, עשירה בטעמים ומפנקת, מוגשת לצד טחינה לבנה וסלט קטן וטרי

מצרכים:

חצי ק"ג תערובת עראייס טלה

2 פיתות

כף רסק עגבניות

חצי כפית פפריקה מתוקה

מעט כמון

מעט שמן זית

מצרכים לטחינה:

חצי כוס טחינה גולמית מלאה ללא מלח

לימון טרי

חצי כוס מים

קורט מלח

קורט פלפל שחור טחון

מצרכים לסלט:

8 פלחי עגבניות

3 גבעולי בצל ירוק

מעט מיץ לימון

קורט פלפל שחור טחון

קורט מלח

כף שמן זית

אופן ההכנה:

1. שמים את תערובת העראייס בקערה ומוסיפים כף רסק עגבניות ואת התבלינים כמון ופפריקה.

2. חוצים את הפיתות לחצאים וממלאים את חצאי הפיתות בתערובת הבשר.

3. משמנים טוסטר לחיץ בשמן זית וצולים את הפיתות למשך כ-10 דקות.

4. מערבבים את כל מרכיבי הטחינה עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.

5. חותכים את העגבניות והבצל לקוביות ומתבלים במלח, פלפל, שמן זית ולימון.

6. מגישים את פיתות העראייס לצד הטחינה וסלט פלחי העגבניות והבצל הירוק.

המתכון מוגש על ידי השפית ג'קי אזולאי באדיבות חברת 'אחוה', יצרנית טחינה בישראל