פאד קפאו

צילום: דן פרץ
צילום: דן פרץ
מתכון תאילנדי טבעוני * מנה קלילה וטעימה מהמטבח האסייתי

רכיבים:

250 גרם אורז מבושל

2 כפות שמן

60 גרם בצל סגול

2 חתיכות של צ'ילי ירוק חריף

113 גרם בשר טבעוני

60 גרם טריאקי

חופן כוסברה קצוצה

ביצה

קורט פלפל שחור גרוס

קורט מלח גס

20 גרם בצל ירוק קצוץ

אופן ההכנה:

1. יוצקים שמן על מחבת חמה. מטגנים במחבת את הבצל הסגול, הצ'ילי והבשר הטבעוני.

2. מקפיצים הכל יחד במחבת ולקראת סוף ההקפצה מוסיפים את הטריאקי והכוסברה.

3. מטגנים ביצת עין.

4. סידור המנה: מסדרים על צלחת הגשה בצד אחד אורז חם, בצד השני את הבשר הטבעוני המתובל ובאמצע מעל הכול מניחים ביצת עין אחת שלמה.

5. סגירה מעל ביצת העין של פלפל שחור גרוס, מלח גס, ובצל ירוק קצוץ.

המתכון מוגש באדיבות רשת 'קפה גרג'