פאד תאי

צילום: אסף קרלה
צילום: אסף קרלה
המנה המזרח אסיאתית האהובה שניתן להכין בבית אבל גם ליהנות ממנה במסעדת 'סטיישן 9' שב'מתחם התחנה הראשונה' בירושלים

מצרכים (ל-3-4 מנות)

חבילת אטריות אורז ארוכות (רוחב 3-5 מ"מ), מושרות במים פושרים כשעה לפחות

4 גבעולי בצל ירוק חתוך בעובי של כ-2 ס"מ

בצל לבן פרוס גס

חבילה קטנה של נבטים סיניים

3-4 כפות שמן קנולה

כוס אחת של רוטב פאד תאי

חצי כוס ציר ירקות/עוף/בקר/מים

4 ביצים טרופות

חזה עוף פרוס/נתח בקר שמתאים להקפצה

חופן בוטנים קלויים קצוצים

2 ליים/לימונים חתוכים לרבעים

מצרכים לרוטב

4 כפות מחית תמר הינדי

4 כפות סוכר דקלים קצוץ (ניתן להחליף בסוכר חום או לבן)

2 כפות רוטב דגים (ניתן להחליף ברוטב סויה, עדיף בהירה הידועה כתאילנדית)

אופן ההכנה

לפני שמתחילים, שימו לב: יש לעבוד עם הלהבה הגדולה ביותר שיש בבית. ניתן להשתמש במחבת ולא בהכרח בווק. בנוסף, מומלץ להכין מנה אחת בכל פעם, במטרה למקסם את החום של הכיריים הביתיים.

1. מרתיחים מחבת/ווק עד שמעלה עשן.

2. שמים שמן ומיד מטגנים את הבצל הלבן עד להזהבה קלה.

3. מוסיפים קצת מהרוטב של הפאד תאי ומעט ציר עוף/מים.

4. מוסיפים את אטריות האורז ואת הביצה ומקפידים כל העת לערבב את תכולת המחבת.

5. מוסיפים את הבצל הירוק וממשיכים לבשל על חום גבוה עוד כחצי דקה לערך.

6. מוסיפים את הנבטים, טועמים ומתקנים תיבול.

7. הכנת הרוטב: טוחנים את כל המצרכים במעבד מזון.

8. מגישים עם פרוסת לימון/ליים בצד ובוטנים קלויים מעל.

טיפ: במידה ורוצים שהמנה תכיל עוף/בקר/טופו, מוסיפים את הפרוסות למחבת מיד לאחר טיגון הבצל הלבן לחצי דקה ואז ממשיכים מאותה נקודה לפי ההוראות.

המתכון מוגש באדיבות שף בר ידיד, מסעדת 'סטיישן 9', 'מתחם התחנה הראשונה' בירושלים