פאי ברי ואגסים

צילום: באדיבות סטודיו Teka (יח"צ)
צילום: באדיבות סטודיו Teka (יח"צ)
מתכון שמשלב טעמים מתוקים ומלוחים באופן מושלם עם נגיעות דבש וטימין

מצרכים

2 אגסים

גבינת ברי

100 גרם חמוציות מיובשות

100 גרם פיסטוק

10-12 דפי בצק פילו

50 גרם חמאה מומסת

דבש

טימין טרי

הוראות הכנה

1. שוטפים ופורסים את האגסים הלא קלופים לפרוסות דקות וחוצים כל פרוסה לחצי. פורסים גם את גבינת הברי וקוצצים את הפיסטוקים ואת החמוציות לפירורים בינוניים-קטנים.

2. מקפלים דף פילו אחד, מקמטים אותו ל'אקורדיון' ומניחים אותו בתבנית תנור ששומנה קודם לכן. חוזרים על הפעולה עם כל דף פילו עד שתחתית המגש מתמלאת. מברישים את דפי הפילו בחמאה מומסת.

3. מניחים את פרוסות האגס והברי בין קפלי הבצק ומפזרים את פירורי הפיסטוקים והחמוציות מעל.

4. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 190 מעלות צלזיוס במשך 25-30 דקות.

5. מוציאים מהתנור ומגישים עם טימין טרי ודבש מעל.

המתכון מוגש באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה