פאי לימון שקוף

פאי לימון שקוף עם גביעי מרנג
צילום: באדיבות סטודיו Teka (יח"צ)
מעטים אוכלים את הלימון כמו שהוא, אך המרנג המבוסס עליו הוא אחד הקינוחים הנחשקים * להלן אחת הגרסאות

רכיבים:

גיליון בצק פריך

ג'לטין טבעי: 22 גרם אבקה או 12 גיליונות

500 מ"ל מים

250 גרם סוכר

כף תמצית לימון

4-5 כפות מיץ לימון

למרנג:

3 חלבוני ביצה בטמפרטורת החדר

כוס (120 גרם) סוכר

קורט מלח

אופן ההכנה

1. חממו את התנור ל-200 מעלות צלזיוס. הניחו את גיליון הבצק הפריך בתבנית פאי משומנת היטב, הדקו לדפנות וחתכו את עודפי הבצק מהדפנות. מניחים מעט משקל מעל לבצק למניעת העלייה (ניתן להניח קטניות לא מבושלות על הבצק למשל) ואופים במשך 5 דקות. 

2. מוציאים את המאפה מהתנור, מברישים אותו בביצה הטרופה, אופים שוב במשך 15 דקות לערך עד לקבלת צבע זהוב ומניחים את הבסיס בצד על מנת שיתקרר.

3. מחממים את המים יחד עם הסוכר בסיר. ברגע שהם חמים (ללא הרתחה) מוסיפים את אבקת הג'לטין. אם אתם משתמשים בסדיני ג'לטין, הרטיבו אותם מראש לריכוך ראשוני, נערו את טיפות המים העודפות והוסיפו לסיר.

4. הורידו את הסיר מן האש, ערבבו עד להמסה מוחלטת של הג'לטין והוסיפו את מיץ הלימון ואת התמצית. לאחר שהתמיסה הגיעה לטמפרטורת החדר, הכניסו אותה למקרר לזמן מה על מנת שתתייצב מעט.

5. לאחר צינון קל במקרר, שופכים את תערובת המילוי על בסיס הפאי ומקררים למשך 5-6 שעות לפחות, אם כי תמיד מומלץ להשאיר אותו למשך לילה.

6. הכנת המרנג: הכניסו את חלבוני הביצה והמלח לקערה נקייה ויבשה והקציפו. כאשר הקצף מתחיל להיווצר, שפכו בהדרגה את הסוכר עד לקבלת קצף יציב (שאיננו זז גם כאשר הקערה מוטה הצידה).

7. מכניסים את הקצף לשקית זילוף ומקשטים בפסגות לבנות את הפאי לפני ההגשה. 

המתכון מוגש באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה