פאנג'ה סלוניקי

צילום: אילן בנדנה
צילום: אילן בנדנה
להרגיש כמו ביוון: סלקים שלמים על מצע של קרם יוגורט * מנה שמתאימה לארוחה חלבית וקלה להכנה

רכיבים:

סלקים יפים

קופסה גדולה (750 מ"ל) של יוגורט 10%

4 גבעולים של בצל ירוק

שן שום כתושה

חופן פטרוזיליה

לימון

מלח ופלפל

שמן זית

אופן הכנה:

1. מרתיחים את הסלק במים עד שהופך לרך ונותנים לו להצטנן.

2. מקלפים את הסלק בעדינות תוך כדי שמירה על צורתו ומתבלים אותו בשמן זית, לימון, מלח ופלפל.

3. נותנים לסלק לספוג את הטעמים למשך כשעה לפחות. את היוגורט מניחים בקערה ומוסיפים את הבצל הירוק, הפטרוזיליה והשום כשהם קצוצים דק מאוד.

4. מערבבים את התערובת שהתקבלה תוך כדי זילוף של שמן זית לקערה. מתבלים עם מלח ופלפל לפי הטעם.

5. מוסיפים את הדבש ומערבבים היטב.

אופן ההגשה:

1. מוזגיםבקערה עמוקה ורחבה את היוגורט ומשטחים עם כף על פני כל הקערה.

2. חורצים את הסלק לשמיניות עמוקות (לשים לב לא עד הסוף), כך שהצורה של הסלק תישמר ומניחים במרכז המרק.

3. מקשטים בשמן זית ובעלי פטרוזיליה שלמים.

המתכון מוגש על ידי הילה בידרמן, כוכבת 'משחקי השף' וקמפיין רשת 'זגה – פינות אוכל'