פאקורס הודי

צילום: באדיבות סטודיו Teka (יח"צ)
צילום: באדיבות סטודיו Teka (יח"צ)
בעת צפייה בסרט בוליוודי, מה יותר מתאים ממאכל שיגרום לכם תחושה של 'להיות שם'?

מצרכים

1 תפוח אדמה

2 גזרים

1 בצל ירוק

חצי קישוא

מלח

כפית כורכום

חצי כפית כמון

כפית קארי

60 גרם קמח חומוס

20 גרם קמח אורז

100 מ"ל מים

שמן זית

מצרכים לרוטב

4 גבעולי כוסברה

40 גרם טחינה

1 יוגורט יווני

שן שום

50 מ"ל מיץ לימון

1 גרם ג'ינג'ר טרי

לקישוט

בצל ירוק

הוראות הכנה

1. מקלפים את תפוח האדמה והגזרים. חותכים לרצועות דקות את כל הירקות, כולל הבצל והקישוא.

2. מטגנים את הירקות על אש גבוהה עד להשחמה קלה. מניחים בצד בקערה.

3. שמים בקערה נפרדת את התבלינים ואת הקמחים ויוצקים את המים לאט לאט בכדי לאחד היטב את כל המרכיבים. תוך כדי ערבוב, מוסיפים פנימה את הירקות ומערבבים.

4. יוצרים על תבנית אפייה מרופדת תלוליות קטנות מהבלילה. מרססים בעזרת תרסיס שמן זית את התלוליות ומכניסים לתנור למשך 10 דקות בחום של 220 מעלות.

5. הכנת הרוטב: שמים את כל המרכיבים במעבד מזון ומערבלים עד לקבלת מרקם אחיד. מגישים לצד הלביבות ומקשטים את המנה בחתיכות קצוצות של בצל ירוק.

המתכון מוגש באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה