פותחים את הקיץ ב-02

צילום: עודד סמדר
צילום: עודד סמדר
מסעדת 02 הכשרה במלון 'ענבל' נפתחה השבוע מחדש עם תפריט קיץ מרשים

מסעדת 02 במלון 'ענבל' בירושלים פתחה השבוע את שעריה אחרי תקופה ארוכה בה הייתה סגורה בשל הקורונה, עם תפריט קיץ חדש וטעים במיוחד בניצוחו של השף נמרוד נורמן. ביקרתי במקום והייתה זו אחת החוויות הגסטרונומיות המשובחות שבהן התנסיתי באחרונה.

המסעדה ממוקמת בחלל נפרד של המלון וכוללת מרפסת טרסה רחבה ונעימה הפונה לנוף של גן הפעמון, טחנת הקמח של ימין משה, החומות ודרום ירושלים. מסעדת 02, לה יצא מוניטין של אחת המסעדות הטובות והנעימות בבירה, מבוססת על מטבח ירושלמי כשר ועכשווי השואב השראתו מחומרי גלם מקומיים ותרבות השווקים.  

את המנות מאפיין שימוש בחומרי גלם איכותיים הכוללים ירקות 'בלאדי', תבלינים אקזוטיים,  דגים ובשרים. תפריט קיץ מרתק, מגוון ומעניין, צעיר ורענן שעליו מנצח במסירות ובמקצועיות השף נמרוד נורמן (36). לנמרוד קשר עמוק לירושלים ולמטבח המקומי ובעבר היה בצוות מסעדת 'מחניודה', שף מסעדת 'יודל'ה', שף מסעדת 'ANNA' הירושלמית ועוד. שף צנוע וחביב שמבין היטב בגסטרונומיה ובהעדפות של הקהל הירושלמי. בקיצור, מי שאוהב לאכול, אל לו לוותר על החוויה הגסטרונומית המחכה לו. 

את הארוחה ב-02 פתחנו במבחר של מנות ראשונות, טעימות ומושכות את העין והלב. פתחנו בלחם מחמצת ממאפיית 'פיינגולד' ולצדו מטבל כרם עגבניות ושום קונפי, סלט עלים פריכים וסלט עגבניות עם אבטיח, פלפל חריף ופיצוחים. התענגנו על הנוף, האוויר הירושלמי הנעים, המנות הטעימות והיין. 

בין המנות הראשונות המצוינות והמאוד מומלצות תמצאו פלפל שקשוקה עם קולורבי מדורה וסומסום קלוי, טרטר פילה בקר עם צנוברים וצנימים. מחירן של המנות הראשונות נע בין 22 ל-54 שקלים למנה.

המנות העיקריות במסעדת 02 מתמקדות בגריל בשרים ודגים איכותיים, כמו גם מנות צמחוניות למעוניינים. באופן אישי, העדפתי את הפילה בקר (200 גרם) שהוגש עם תפוחי אדמה ובצל שאלוט קונפי. עוד בין המנות העיקריות: סטייק דקה אנטריקוט (250 גרם), סטייק פרגית מושרה בפלפלים ולימונים כבושים ופריים ריב מומלץ אף הוא. עוד בתפריט: דג לברק המוגש כפילה עם קרם לימונים ושקדים טעים במיוחד ומנה צמחונית – בצלים ממולאים פריקה, פיצוחים, ציר עגבניות ולימון פרסי.

ומה לגבי הקינוחים? מכיוון שהמסעדה כשרה הקינוחים המוגשים בה הם פרווה. אני אהבתי את המוס שוקולד לצד האספרסו. למרות שתתקשו להתמודד עם מנה אחרונה, אל תוותרו על התענוג ותנסו לפחות אחד מהקינוחים בהם קרמו שוקולד ולרונה, עוגת בסבוסה ועוד (32-42 שקלים לקינוח).

מילה נוספת מוקדשת לאלכוהול המגוון במסעדה. הברמן המקצועי יכין לכם כל מה שתבקשו. אל תוותרו על קוקטייל. בין הקוקטיילים הקלילים והמיוחדים המומלצים: דייט שני על בסיס ויסקי אמריקאי, ריטה על בסיס טקילה ומיץ לימון סחוט, פינק גרדן על בסיס ג'ין ולייט בריז מתוק וקליל. תוכלו להזמין גם אולד פשן על בסיס ויסקי מעורבב עם סילן ענבים וקוקטייל גולדן אפל המבוסס על בקרדי גולד, מייפל תפוחים וג'ינג'ר. המלצה נוספת היא לנסות את מבחר הבירות והיינות המגוון מאוד והמצוין. אנחנו בחרנו ביין קברנה סוביניון אבידן מהרי יהודה ונהנינו מאוד.  

המסעדה פתוחה בימי א'- ה' בשעות הערב – מהשעה שש ועד עשר וחצי.  נסו ותיהנו.

02, מלון 'ענבל', זאב ז'בוטינסקי 3, ירושלים.  02-6756666 או 02-675-6649

כשר