להקת המחול 'ורטיגו' מציגה את 'ליבה' – וידאו ארט בגלריית הפעמון בגן לאומי בית גוברין. 'ליבה' נוצר מתוך יצירותיה של נעה ורטהיים והוא לקט של קטעי מחול שנשזרו לעבודה פיוטית הרוקדת על קו התפר שבין החומר – קירות המערה וגוף הרקדנים – לרוח, שהוא האור המוקרן והיצירה. בתערוכה קטעים מעבודת הלהקה שלוקטו וחוברו במיוחד להצגתם במערה הקדומה מעשה ידי אדם. התערוכה והחלל שבו היא תוצג מתחברים לתנועה של נעה ורטהיים – כוריאוגרפית הלהקה והמנהלת האמנותית שלה – הקשורה לטבע ולסביבה בקשר עמוק.
בכניסה למערת הפעמון מתאפשרת הקשבה ללב ולפעימת כדור הארץ. עם רדת החשכה מתחדדים החושים ובלב המערה פועמת היצירה 'ליבה'. היצירה החדשה נולדה מתוך החיבור בין המערה לתנועה והיא נשזרת בתנועת המבקרים מיד עם כניסתם לתערוכה. זוהי יצירת מחול רב ממדית המקיפה אותם מכל עבר בהקרנות ענק על הקירות והפינות הנסתרות ובתנועתה מרחיבה את גבולות המערה וחוזרת לתוך הרחם הטבעי הראשוני שממנו היא התהוותה.
יוצרי הווידאו ארט הם הצלם אלעד דבי והעורך גל קציר והוא מורכב מקטעים מעבודותיה של הלהקה מתחילת דרכה, בהן העבודות 'פרדס', 'לילא', 'ימה', 'סילויה' ו'לידת הפניקס'. אוצרת התערוכה: דורית טלפז.
תאריכי המופע: 2.9, 4.9, 8.9, 11.9, 22.9, 23.9, 26.9. שעות: 18:00-21:30. באוקטובר – ימי חמישי ומוצאי שבת באותן שעות.
הטיול בשעות החשכה יתאפשר במתחם מערות הפעמון בלבד.
ללא תשלום נוסף על דמי הכניסה לאתר, חינם למנויי 'מטמון'.
למידע נוסף על הפעילויות בבית גוברין וביתר אתרי רשות הטבע והגנים בישראל: www.parks.org.il ובטלפון *3639.