פילה סלמון וברוקולי

צילום: יח"צ
מתכון חגיגי משולב ברוטב חמאה ויין עם רוזמרין ולימון * מפאר את שולחן ליל הסדר עם טעמים, ניחוחות והרבה סטייל

מצרכים

קילו וחצי פילה סלמון

200 גרם חמאה חתוכה ל-20 קוביות

חצי כוס יין לבן חצי יבש

5 שיני שום פרוסות דק

לימון פרוס

4 ענפי רוזמרין טרי

שקית ברוקולי

מלח ופלפל

הוראות הכנה

1. יש להניח את פילה הסלמון בתבנית ולפזר סביבו את פרחי הברוקולי.

2. מסדרים את קוביות החמאה על הפילה והברוקולי, מסדרים את פרוסות הלימון מעל הפילה ומפזרים את הרוזמרין ואת פרוסות השום.

3. יוצקים מעל את היין, מפזרים מלח ופלפל באופן שווה, סוגרים היטב בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות.

4. אחרי 15 דקות מוציאים מהתנור, מורידים את נייר הכסף ובעזרת כף מרטיבים את הסלמון ופרחי הברוקולי מהרוטב שנוצר בתבנית.

5. מחזירים לתנור למשך חמש דקות נוספות ללא כיסוי לצורך השחמה וסיום הבישול.

המתכון מוגש באדיבות חברת 'ישרקו'