פיצה ביתית

צילום: יח"צ
מזג האוויר או הקורונה לא מאפשרים יציאה לפיצרייה ואפילו לא לבצע הזמנה טלפונית? * עשו זאת בבית בעצמכם * לא תתחרטו

רכיבים (ל-2 פיצות גדולות או 6 אישיות):

3 וחצי כוסות קמח (750 גרם)

כוס וחצי מים חמים

כף שמרים

כף סוכר לבן

כפית שמן זית/שמן קנולה

חצי כפית מלח

חצי כפית מלח שום/מעט אבקת שום

נייר אפייה

אופן ההכנה

1. הכנת רוטב העגבניות: השתמשו ברוטב הנמכר ברשתות בפחיות. הוסיפו עגבנייה טרייה מגורדת, עלי בזיליקום, אורגנו, תבלינים יבשים של מלח, פלפל ומעט אבקת שום לאוהבים.

2. אופן הכנת הבצק: שימו את המים, הסוכר והשמרים בקערה. ערבבו והניחו בצד למשך 5-7 דקות עד לבעבוע. הוסיפו את השמן, המלח והשום והוסיפו באיטיות את הקמח תוך כדי ערבוב. אם הקמח דביק מדיי, הוסיפו עוד קמח והמשיכו ללוש במשך 5-8 דקות עד שהבצק חלק.

3. מחלקים את הבצק לכמות הפיצות הרצויות. מפזרים מעט קמח על נייר האפייה ומרדדים את הבצק לעיגול שלא ייצא מדף האפייה.

4. כוונו את התנור ל-200 מעלות וחממו את תבנית האפייה למשך 20 דקות. רדדו את הבצק על נייר האפייה, העבירו את נייר האפייה עם הבצק למגש החם ועליו מירחו רוטב פיצה, גבינת מוצרלה מגורדת ותוספות על פי טעמכם האישי (מוצרלה מגורדת, תערובת של גבינות, זיתים, עלי בזיליקום, פלפלים ירוקים קצוצים, עגבניות שרי, פטריות פרוסות או כל תוספת אחרת).

5. הכניסו את הפיצה לאפייה בתנור למשך 12-15 דקות. בסיום הוציאו את הפיצה והניחו על קרש חיתוך. חתכו למשולשים ותיהנו.

המתכון מוגש באדיבות המותג 'הוסטס'