פיצה בריאה

צילום: דן פרץ
צילום: דן פרץ
המתכון שיעזור לכם להוציא את המאכל שהגיע אלינו באהבה מאיטליה מתוך רשימת הג'אנק פוד

רכיבים

תבנית בגודל 20/30 ס"מ.

200 גרם גבינת טבורוג 5% או גבינה כחושה

8 כפות מדידה אבקת חלבון

2 כפיות אבקת אפיה

2 ביצים

קורט מלח

רכיבים לרוטב:

2 וחצי עגבניות מגוררות בפומפייה או מרוסקות מקופסת שימורים

כף אורגנו

מלח ים לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

רכיבים לתוספות מעל:

3-4 כפות גבינה קשה (מוצרלה, פרמזן, צהובה) מגוררת

עלי בזיליקום

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בגודל 20/30 ס״מ בנייר אפייה.

2. מניחים את כל הרכיבים בקערה ומעבדים לבצק אחיד.

3. מעבירים את הבצק לתבנית ומרפדים את הבסיס לשכבה אחידה ודקה.

4. אופים למשך כ-15-20 דקות עד להזהבה.

5. הכנת הרוטב: מניחים את כל הרכיבים בקערה ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.

6. מורחים את הרוטב על הבצק בשכבה אחידה. מפזרים מעל את הגבינה המגוררת ועלי הבזיליקום ואופים למשך כ-15 דקות עד להזהבה.

טיפ: ניתן להוסיף מעל פטריות פרוסות, פלפל חריף, גרגירי תירס וכל תוספת שאוהבים.

ערכים תזונתיים לכל הפיצה (עם 4 כפות מוצרלה 22%): אנרגיה – 772 קק"ל, חלבון – 95 גרם, פחמימות – 26 גרם, שומן – 32 גרם.

המתכון מוגש באדיבות חברת 'הרבלייף' מתוך ספר מתכוני הבריאות של החברה "מבשלים דרך חיים", שכולל כ-80 מתכונים מגוונים על טהרת הבריאות עם פירוט ערכים תזונתיים.

סרטון להכנת פיצה עם השפים והתזונאים הקליניים, אודי ברקן ואושר אילדמן, כולל טיפים שיהפכו את החוויה לקלה ולנעימה: