פיצה מעולם אחר

צילום: נמרוד סונדרס
צילום: נמרוד סונדרס
יותר לבן, פחות צהוב והרבה פטריות, צ'ילי ורוטב שמנת

רכיבים לבצק (ל-2 פיצות בינוניות):

500 גרם קמח לפיצה

2 כפיות שמרים יבשים

כפית סוכר

כפית מלח

3-4 כפות של שמן זית

כוס וחצי מים פושרים

רכיבים לטופינג:

מיכל (200 גרם) רוטב שמנת ופטריות

שקית (300 גרם) טריו פתיתי גבינה

כוס פטריות שמפיניון פרוסות

פלפל צ'ילי אדום פרוס לטבעות דקות

3-4 גבעולי טימין טרי

250 גרם פטה עיזים 16% מפוררת

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערת מיקסר קמח, שמרים יבשים וסוכר. יוצרים גומה בקערה ושופכים לתוכה כוס מים, שמן ומלח. מתחילים ללוש בעזרת וו לישה ומוסיפים בהדרגה את חצי כוס המים הנוספת עד שנוצר בצק גמיש.

2. יוצרים עיגול מהבצק, מקמחים קלות ועוטפים את הקערה בניילון נצמד. מתפיחים למשך כחצי שעה.

3. מוציאים את כדור הבצק, לשים אותו מעט בעזרת הידיים ומחלקים לשניים. מרדדים כל כדור לעיגול בעובי 1-2 ס"מ על נייר אפייה מקומח.

4. מעבירים את הבצק עם נייר האפייה לתבנית ובעזרת לחיצות קלות יוצרים מעין מסגרת קרוב לשולי הבצק.

5. מורחים על הבצק רוטב שמנת פטריות, מפזרים פתיתי טריו, פרוסות פטריות, צ'ילי וטימין. מתפיחים את הפיצות למשך כ-20 דקות לפני האפייה.

6. אופים את הפיצות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך כ-25 דקות עד להזהבה.

המתכון מוגש באדיבות 'פסטה ריקו', החברה הישראלית המתמחה בייצור פסטה טרייה איכותית בשיטה איטלקית מסורתית