פיצה שוקולד

צילום: באדיבות סטודיו Teka (יח"צ)
היום (28.10), מציינים בארצות הברית את 'יום השוקולד' * מי אמר שקינוח עם שוקולד צריך להיות עתיר קלוריות ופחמימות על גבול הג'אנק? * קבלו מתכון עם הטעם האהוב והחשוב מכל: טבעוני * זהירות, ממכר

רכיבים לבצק:

300 גרם קמח חיטה

200 מ"ל מים פושרים

כף אבקת אפייה

20 מ"ל שמן זית

3 כפות סוכר קוקוס

רכיבים לקרם השוקולד:

250 גרם אגוזי לוז קלויים

60 גרם אבקת קקאו

100 מ"ל משקה אגוזי לוז

80 גרם קרמל תמרים או סירופ אגבה

תוספות לפיצה:

אגוזי לוז

פיסטוקים

שוקולד לבן טבעוני

הוראות הכנה:

1. מוזגים את הקמח לקערה ומייצרים חור במרכז.

2. מערבבים בכוס את השמרים עם השמן, המים והסוכר. מניחים את התערובת במרכז הקערה עם הקמח ומתחילים לערבב ראשית בעזרת מזלג ולאחר מכן בידיים. כאשר המרכיבים מתחילים להתמזג, יש ללוש במשך 5 דקות נוספות.

3. מגלגלים את הבצק לצורת כדור, מכסים אותו במטלית ומניחים במקום קריר למשך 30 דקות.

4. לאחר מכן משטחים את הבצק על משטח מקומח לצורת עיגול.

5. דוקרים את הבצק בעזרת מזלג באזורים שונים ואופים בחום של 180 מעלות למשך 20 דקות או עד להזהבה.

6. הכנת קרם השוקולד: מוזגים את כל החומרים למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת קרם חלק המתאים למריחה.

7. מורחים בנדיבות על בצק הפיצה האפוי ומפזרים את התוספות מעל.

המתכון מוגש באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה