פיצת שוקולד בריאה

מנה שמשלבת את המראה והתחושה של הפיצה עם הטעם המתוק והאהוב

מצרכים לבצק

300 גרם קמח

200 מ"ל מים פושרים

כף אבקת אפייה

20 מ"ל שמן זית

3 כפות סוכר קוקוס

מצרכים לקרם השוקולד

250 גרם של אגוזי לוז קלויים

60 גרם אבקת קקאו

100 מ"ל משקה אגוזי לוז

80 גרם סירופ קרמל תמרים או אגבה

הוראות הכנה

1. מניחים את הקמח בקערה ומשאירים חור במרכז.

2. מערבבים בכוס את השמרים עם השמן, המים והסוכר.

3. מניחים את התערובת במרכז הקערה ומתחילים לערבב בעזרת מזלג. כאשר מתחילים המרכיבים להתערבב, לשים במשך 5 דקות.

4. מעצבים את הבצק לכדור ומכסים אותו במגבת במקום קריר למשך 30 דקות.

5. לאחר זמן זה משטחים את הבצק על משטח מקומח לצורה עגולה.

6. דוקרים את הבצק עם מזלג באזורים שונים ואופים בחום של 180 מעלות למשך 20 דקות או עד להזהבה.

7. הכנת קרם השוקולד: שמים את כל המרכיבים במעבד המזון ומערבבים עד לקבלת קרם חלק. טועמים כדי להתאים את החומרים לפי טעמכם.

8. מוציאים מהתנור ומקשטים בקרם השוקולד, אגוזי לוז ופיסטוקים קצוצים ושוקולד לבן טבעוני על פי בחירתכם.

המתכון מוגש באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה