פירה תפוחי אדמה ויין אדום

צילום: באדיבות סטודיו Teka (יח"צ)
המנה הכל כך פשוטה עם טוויסט קלאסי שמכניס טעמים שלא חשבתם עליהם

רכיבים לתבשיל

בצל חתוך לחתיכות גדולות

3 שיני שום קצוצות

3 גזר

300 גרם עגבנייה משומרת טבעית

20 גרם מחית עגבניות

500 מ"ל יין אדום

2 עלי דפנה

גבעול רוזמרין

2 גבעולי טימין

2 כפיות פלפל מתוק

חצי כפית אגוז מוסקט

רבע כפית פלפל שחור

30 גרם שוקולד מריר (70%)

מלח לטעמכם

רכיבים לפירה

3 תפוחי אדמה גדולים

50 מ"ל חלב צמחי ללא סוכר

50 מ"ל שמן זית כתית מעולה

מלח ופלפל לבן לפי הטעם

גרידת לימון (אופציונלי)

כרובית

מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה:

1. מטגנים שום, בצל, עלי דפנה, טימין ורוזמרין עם קורט מלח. כאשר הם רכים, מוסיפים גזר חתוך לחתיכות ומבשלים. מוסיפים מחית עגבניות ומערבבים.

2. מוסיפים גם עגבניות משומרות ותבלינים ומערבבים שוב. מבשלים על אש בינונית במשך 15 דקות.

3. מוזגים יין ומביאים את הרוטב לרתיחה עד שהאלכוהול מתאדה. מכסים ומבשלים על אש נמוכה. ככל שתבשלו יותר – כך התוצאה תהיה טובה יותר.

4. מוציאים באמצעות כף את עלי הדפנה מהרוטב, מוסיפים לרוטב את השוקולד, מבשלים עוד כמה דקות ומוסיפים מלח במידת הצורך. אם הוא חומצי מדיי, ניתן להוסיף שתי כפות סוכר חום.

5. הכנת הפירה: קולפים וחותכים תפוחי אדמה. מרתיחים אותם במים עם מלח עד שהם רכים. מסננים ומשתמשים במטחנה להכנת הפירה. מוסיפים חלב, שמן, מלח ופלפל לבן, מערבבים עד לקבלת מרקם קרמי ומניחים בצד. ניתן להוסיף גרידת לימון לטאץ' רענן.

6. חותכים כרובית לחתיכות גדולות ומטגנים בשמן עד שנתחי הכרובית מקבלים גוון חום זהוב. סופגים בעזרת נייר סופג ומוסיפים מעט מלח ופלפל.

7. מניחים את הפירה על הצלחת ולצדו את התבשיל עם כמה חתיכות כרובית מטוגנות מעל. לבסוף, ניתן להוסיף מעל עשבי תיבול טריים ואגוזי לוז קלויים.

המתכון מוגש באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה