פנקייק תפוחים

צילום: אולגה טוכשר
צילום: אולגה טוכשר
מתכון פשוט וקל להכנה * ניתן להכין יחד עם הילדים כחלק מפעילות משפחתית מהנה ולהגיש כארוחת בוקר או ערב לצד פירות טריים

מצרכים (לכ-10 יחידות)

2 כוסות קמח (280 גרם)

שקית אבקת אפייה

רבע כוס שמן או חמאה מומסת

כוס מיץ תפוחים

3/4 כוס חלב/חלב צמחי

2-3 כפות סוכר

קורט מלח

חצי כפית קינמון (לא חובה)

2 ביצים

מעט שמן לטיגון

להגשה (על פי בחירתכם)

סירופ מייפל

דבש

ריבה

ממרח שוקולד

חמאת בוטנים

פיסטוק קצוץ

פרוסות תפוחים

הוראות הכנה

1. הכנת הבלילה: טורפים בקערה היטב את כל הרכיבים עד לקבלת בלילה אחידה ללא גושים.

2. מחממים מעט שמן במחבת נונסטיק, יוצקים כרבע כוס מהבלילה למחבת ומטגנים על להבה בינונית עד להזהבה יפה. הופכים בעדינות לצד השני וממשיכים לטגן עד להזהבה יפה. עורמים את הפנקייקים המוכנים בצלחת.

3. מגישים את הפנקייקים עם התוספת שבחרתם ומפזרים מעל פיסטוק ופרוסות תפוחים.

המתכון מוגש על ידי הבלוגרית אולגה טוכשר ('המרכיב הסודי') ובאדיבות חברת 'פרימור', יצרנית מיצים סחוטים טבעיים בישראל