פסח ב'תמול שלשום'

צילום: אתי נמיר
צילום: אתי נמיר
מסעדת 'תמול שלשום' הירושלמית נערכת לחג עם תפריט חלבי מיוחד וחגיגי כשר לפסח ללא חשש קטניות

ב'תמול שלשום', מוסד התרבות הירושלמי ובית הקפה המיתולוגי של דן גולדברג מפשילים שרוולים ומתכוננים במרץ להכנות האחרונות לקראת בוא הישראלים, האורחים והתיירים לירושלים בחופשת חול המועד של פסח. לכבוד המאורע הכינו במקום תפריט מיוחד וחגיגי, כשר לפסח ללא חשש לקטניות – חלבי, המשלב את מיטב המנות האהובות באיכות, בטעם ובשירות הנפלא, וגם מוסיף עוד מגוון מנות ייחודיות וטבעוניות.

בית הקפה/מסעדה 'תמול שלשום' נחשב למוסד ירושלמי מוקר ואהוב. מאז היווסדו, לפני כ-27 שנים, משלב המקום תחת קורת גג אחת; בית קפה, מסעדה, ותרבות – מקום אולטימטיבי למפגש ושיח. בפסח הקרוב החליט דן גולדברג לפתוח את המסעדה ולארח את הבאים ליהנות מארוחה ומנות ייחודיות שדוד ארליך ז"ל, הבעלים המשותף של המקום, שנפטר בתחילת הקורונה במרץ 2020, כל כך אהב.

אז מה בתפריט?

מנות 'פתח דבר': כוסא – קישוא צרוב בשמן נענע, בתוספת שקדים קלויים וגבינת פטה טרייה (42 שקלים), סגול לבן – סלקים צלויים על מצע לאבנה, שמן זית, שקדים פרוסים, ועשבי תיבול (42 שקלים), זורבה היווני – סלט עגבניות בשלות ומלפפונים חתוכים גס עם בצל סגול, זיתי קלמטה, גבינת פטה טרייה, שמן זית, ולימון (62 שקלים), גינת בר – סלט עגבניות ומוצרלה, בצל סגול, עלים ירוקים, זיתי קלמטה, שמן זית, ובלסמי מצומצם (65 שקלים), סלט קינואה בשני צבעים – עגבניות שרי, בצל סגול, חמוציות, סלרי, קוביות בטטה צלויות, ועשבי תיבול, עם טחינה גולמית מעל(63 שקלים), סלט שוק – מורכב מהירקות הטריים והעלים הרעננים שמצאנו היום בשוק, מגיע בתיבול ים תיכוני, בתוספת קשיו ואגוזי מלך (58 שקלים), סלט המאהב – עלי גינה, תפוח ירוק, פרי העונה, בצל סגול, גבינת רוקפור, וקשיו, ברוטב ויניגרט מתקתק (64 שקלים).

מלכת היופי של ירושלים: השקשוקה המפורסמת שמדריך הטיולים Lonely Planet הכריז כ"אחת מעשר ארוחות הבוקר הטובות בעולם" גם בפסח בתפריט המסעדה. שקשוקה קלאסית (56 שקלים), שקשוקה איטלקית – קרעי מוצרלה טרייה ופסטו (64 שקלים), שקשוקה יוונית – זיתי קלמטה וגבינת פטה (63 שקלים), שקשוקה טבעונית– עם טופו וירקות (57 שקלים).

העלילה מתפתחת: קיש בטטה – מוגש לצד סלט של עלים ירוקים ועגבניות שרי (64 שקלים), דג הזהב – פילה סלמון צלוי בתנור ברוטב שמנת ערמונים לימוני, החיים על פי דג – פילה דג לבן שוחה בתבשיל אדום עשיר של עגבניות תמר, בזיליקום, שום קונפי, וזיתי קלמטה, מוגש לצד סלט שוק רענן (85 שקלים), תבשיל ירקות בהשראת מרכז צרפת – כרישה, תפוח אדמה, גזר, פטריות, ועגבניות, רטטוי "ירושלמי" -תבשיל בהשראת רטטוי, בתוספת פטריות פורטובלו, ארטישוק, ומנגולד.

מאיטליה באהבה: 2 סוגי פסטות לבחירה – ניוקי / רביולי גבינות (ללא גלוטן וללא חשש לקטניות) עם 3 רטבים לבחירה: שמנת, יין לבן, בצל סגול, ערמונים, עלי תרד, ופרמזן או רוטב עגבניות, קונפי שום, עגבניות שרי, זיתים, ופרמזן או רוטב רוזה, שמנת, עגבניות, עגבניות שרי, ועלי בזיליקום טריים.

אחרית דבר, קינוח: גבינה פירורים – עוגת גבינה קרה בסגנון ניו יורקי, בציפוי פירורי בצק פריך, נוצ'ולטו – שכבות של קרם שוקולד בלגי בציפוי קרם פרליני אגוזים, על מצע קריספי של נוגט שוקולד בציפוי קראנץ' שוקולד – טבעוני, מוס שוקולד ונוגט –  מוס שוקולד ונוגט אוורירי, בציפוי עדין של גנאש שוקולד מריר, על מצע של מרנג שוקולד ואגוזים.

קצת על תמול שלשום:

תמול שלשום מהווה מוסד ירושלמי מוכר המשלב בית קפה, תרבות, ומסעדה. מיקומו המיוחד במרכז המדרחוב של נחלת שבעה בבניין עתיק לשימור מהמאה ה-19, יחד עם האווירה הייחודית והרומנטית שלו, הפכו אותו לאחד המקומות המדוברים בעיר ובעל תהודה רחבה אף מחוצה לה. כבר בערב פתיחתו הופיע בו המשורר יהודה עמיחי ומאז מתקיימים במקום ברציפות אירועי ספרות, הרצאות, תיאטרון, מוזיקה חיה ועוד, במתכונת קבועה של פעמיים בשבוע. חלל המסעדה מהווה גם חנות ספרים- כך בין הקשתות והקירות העתיקים ישנם מדפים עמוסי ספרים, תערוכות ציורים ועבודות אומנות. המסעדה מכילה כ-80 מקומות ישיבה ומשתרעת על פני שטח של כ-120 מ"ר המחולק לשלושה חללים- שני חדרים סגורים, וחלל פתוח המאפשר ישיבה במרפסת שקטה ומוארת באוויר הירושלמי הצלול. כל שולחן ופינת ישיבה במסעדה קרוי על סיפור מבין שלל הסיפורים שנצברו בהיסטוריה המפוארת של המקום, תפריטי המסעדה מוגשים בצורת ספר כרוך, וכלי ההגשה יושבים על "פלייסמנטים" מאוירים באווירת המקום.

תמול שלשום – רחוב יואל משה סלומון 5 ירושלים, מדרחוב נחלת שבעה, טלפון: 02-6232758

כשרות- רבנות ירושלים חלבי ירקות מהדרין, חלב ישראל עם משגיח.

שעות פתיחה: א'-ה' 8:30-23:00, ו' 8:30 עד כשעה לפני שבת.

www.tmol-shilshom.co.il