פסטה בוסיאטה ברוטב בולונז

צילום: אסף אמברם
צילום: אסף אמברם
מתכון לפסטה קלאסית מסוג בוסיאטה עם רוטב בולונז עשיר מבשר טחון ורוטב עגבניות * מנה עשירה וטעימה להפליא, קלה להכנה ומתאימה לארוחת צהריים או ערב לכל המשפחה

מצרכים (לכ-4-5 מנות):

חבילת פסטה טרייה מסוג בוסיאטה קלאסית

500 גרם בשר בקר טחון/תחליף טחון טבעוני  

בקבוק רוטב עגבניות לבולונז (680 גרם)

2 עלי דפנה

4-5 עלי טימין

2 כפות שמן זית

חצי כפית מלח ופלפל שחור

חצי כפית צ'ילי גרוס (אופציונלי)

אופן ההכנה:

1. מחממים במחבת גדולה דיה את שמן הזית ומטגנים את הבשר הטחון עד להשחמה, תוך ערבוב בכף עץ.

2. מוסיפים את בקבוק רוטב העגבניות ואת יתר המרכיבים לסיר ומערבבים היטב. מורידים את האש ללהבה נמוכה עד שמתקבלת רתיחה עדינה מאוד. מבשלים עד שהרוטב מסמיך למשך כחצי שעה עד 40 דקות.

3. מכינים את הפסטה על פי הוראות ההכנה (מי בישול רותחים עם מלח).

4. יוצקים את הפסטה המבושלת לסיר הבולונז, מערבבים היטב ומגישים חם.

המתכון מוגש באדיבות 'פסטה ריקו'