פסטה מפאלדה עם פרמזן וריקוטה

צילום: יח"צ
פסטה בצורה ובמרקם מיוחדים בשילוב טעמים שונים של גבינות

מצרכים (לשש מנות)

400 גרם של פסטה מפאלדה

2 ליטר מרק עוף

500 גרם ריקוטה טרייה

200 מ"ל שמנת טרייה לבישול

200 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת

10 גרם סוכר

4 ביצים

2 כפות קמח תירס

100 גרם אפונה קפואה

2 קורט קינמון

חמאה

מלח ופלפל שחור

הוראות הכנה (כ-30 דקות)

1. יוצקים את מרק העוף לסיר גבוה וגדול ומביאים לרתיחה.

2. מרתיחים את הפסטה במרק במשך 3-4 דקות, משאירים אותה אל דנטה, כפי שהיא תתבשל בתנור. לאחר הניקוז של המים, מניחים את המפלדה על מטלית נקייה.

3. שמים את הריקוטה בקערה עם השמנת ומערבבים במשך כמה דקות בעזרת מטרפה עד שהיא מגיעה למרקם של קרם. כדי לקבל אותה חלקה וללא גושים, יוצקים את השמנת מעט בכל פעם.

4. לאחר מכן מוסיפים את הסוכר, הזעפרן והפרמז'ן. שומרים בצד כ-50 גרם פרמזן.

5. ממשיכים לערבב ולשלב את הביצים, מתבלים במידת הצורך במעט מלח ופלפל.

6. מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס ומכינים את התבנית: משמנים מבפנים ומפזרים קמח תירס.

7. מסדרים שכבה ראשונה של פסטה בתחתית התבנית, מכסים במחצית מקרם הריקוטה ומפזרים אפונה על כל המשטח.

8. שמים שכבה שנייה ומכסים בקרם הריקוטה הנותר ואופים את התבנית כ-15-20 דקות. שימו עין על הבישול: הקרם חייב להסמיך ועל פני השטח צריך להיווצר קרום זהוב ופריך.

9. מוסיפים את הקינמון לשארית הפרמז'ן, מערבבים ומפזרים קצת לפני סיום האפייה. מניחים להתקרר מעט לפני ההגשה.