פסטיבל האוכל הכפרי במטה יהודה חוזר

צילום: אסף שגב
צילום: אסף שגב
חגיגה קולינרית נהדרת, המשלבת אוכל עדתי אותנטי מרגש לצד טעמים חדשים, אירועים מיוחדים וחיבורים מפתיעים שיכניסו את המבקרים לבתים וללבבות המארחים המקומיים

אזור המועצה האזורית מטה יהודה מאופיין ביישובי עולים רבים שלכל אחד מהם התרבות והמאכלים הייחודיים לו. מתוך הרצון לחשוף ולקרב לבבות, הוקם פסטיבל האוכל הכפרי, שכבר מזמן הפך למותג. הוא התחיל אי שם בשנת 2000 עם מספר מצומצם של בשלניות מקומיות שהציעו למבקרים את המאכלים העדתיים המייחדים אותן ואת התרבות שלהן. מאז, המשיך הפסטיבל להתפתח ואליו נוספו עוד ועוד בשלניות ובשלנים מקומיים שהפכו אותו למה שהוא היום – שילוב מופלא בין האותנטיות של האוכל העדתי המסורתי לאמירה הקולינרית הרעננה של דור ההמשך, שנתן את הפרשנות שלו למאכלים שעליהם גדל לצד מאכלים שהובאו מבחוץ.

פסטיבל האוכל הכפרי יתקיים בין ה-3 ל-26 במרץ ברחבי המועצה האזורית מטה יהודה. הוא מתקיים ביוזמת המועצה האזורית מטה יהודה בהובלת מחלקת התיירות ובהפקתה של אפרת אליאסף גורפינקל.

בחגיגה קולינרית זו אפשר יהיה ליהנות משיתופי פעולה של בשלנים ובשלניות מעולמות ומשילובים שונים, להתארח במטבחים אתניים מעניינים, ביקבים ובמבשלות הבירה המופלאות של האזור. ניתן יהיה לטעום וליהנות מאוכל מרוקאי, כורדי, הודי, פלסטיני ואפילו אינדונזי מסורתי לצד בראנצ'ים מתוחכמים, ארוחות בשרים דשנות, מאפים, משתים ביקבים, סיורי אוכל וקולינריה ואירועים מיוחדים שבהם ייעשה שימוש בחומרי גלם טריים מהשדות, הכרמים והמחלבות של אזור מטה יהודה.

המבקרים יוכלו לבקר השנה אצל יהודית הרפז, שתחשוף את המבקרים לסיפור המרתק של סבתה עליה השלום, שעברה את כל הדרך מעירק לסינגפור ולאינדונזיה ותגיש ארוחה אינדונזית טבעונית וכשרה. סלווה ועוודאלה מציעות ארוחה עונתית הכוללת מטעמים מהמטבח הפלסטיני הכפרי עליו גדלו. אלונה אייזנברג תכין אושפלו אמתי, כזה שמבושל על אש גלויה כמו במטבח הקווקזי בו היא מתמחה ודודה לאה תגיש חמין מרוקאי דשן של שבת.

במהלך ימי הפסטיבל, יתקיימו גם אירועים מעניינים שביניהם ניתן למצוא את ארוחת ה'עדלאידע – דאדא' של השף נדב מלין מקייטרינג 'לואיזה' שבמלון יד השמונה, שאת התפריט המשעשע וההפכפך שלה הרכיבו במיוחד לקראת משתה פורים; אצל 'עופר בחצר' במטע, יכינו נתחים מעושנים משובחים; אצל רינה בתעוז יקיימו ערבי טברנה יווניים עם מוסיקה יוונית ומאכלים כמיטב המסורת; וב'ריקשה' יקיימו סדנת ריקוד בוליוודי ומשתה בסגנון הודי שיגרמו למבקרים להרגיש כאילו הם עצמם חלק מסרט הודי. ביקב 'קדמא' יקיימו משתה פורים בסגנון גיאורגי ולהקת המחול 'ורטיגו' תקיים בסוף המופע 'פרדס' ארוחה צמחונית שמחה ועשירה בניצוחה של השפית אורית קדם. ביקב 'עמק האלה' יקיימו שוק (סוף) חורף עם דוכני אוכל, מופע עם להקה קובנית, פודטראק ועוד.

השנה, ישנם בשלנים ועסקים רבים המציעים סלסלות פיקניק שאותן ניתן לאסוף ולצאת עמן לטיול בטבע. טובה וקארין מ'אצל קארינה' מציעות סלסלה מושלמת לבראנץ' בטבע עם מגוון נפלא של ממרחים ומאפים, כך גם בבראנץ' הטורקי בעמינדב ימלאו סלסילה מלאה בכל טוב בניחוח, איך לא, טורקי. תמר מיורקס מציעה סלסילות עם מאפים נהדרים בתוכן לצד שקשוקות וסלטים וסיוואנה מקיבוץ נחשון מזמינה את המבקרים לקנות סלסילות פיקניק מוגזמות כלשונה, עם ממולאים וממרחים בעבודת יד, חמין מקרוני, מעקודה, פוקאצ'ות, גבינות טובות ויין משובח.

אימהות הפסטיבל – הבשלניות הוותיקות שמבשלות למבקרים זה שנים רבות – ימשיכו להאכיל את המבקרים גם השנה. כך לילי עזיז שתכין אוכל כורדי ואת מרקי הקובה המופלאים שלה, עלייה גבאי שתמשיך לבשל מעדנים מרוקאיים וריקי יוסף שתכין השנה משלוחים של מתוקים עזי טעם בסגנון קוצ'יני.

במהלך הפסטיבל, יתקיימו גם סיורים קולינריים שייתנו למשתתפים הזדמנות ליהנות מטעימות מהנות של השפע הקולינרי במטה יהודה, להיפגש עם יוצרים בפסטיבל, אנשי אוכל ואירוח, אשר יכניסו אותם לעולמם ולבקר ביישובים שונים שבהם יכירו מסורות בישול שונות, לצד חדשנות קולינרית. כמו כן, יתקיים סיור ליקוט וארוחה בסופו עם נורה, טיול באופניים חשמליים שבמהלכו יעצרו המשתתפים לטעימות של גבינות ויינות ועוד. 

ניב ויזל, ראש המועצה האזורית מטה יהודה: "פסטיבל האוכל של מטה יהודה חוזר ואני מזמין אתכם לבוא ולהתארח בבתים ובנופים המדהימים שבלב הירוק של ישראל. זו הזדמנות למפגש מרגש בין תרבויות סביב השולחן בחוויית אירוח ייחודית ועשירה בכל טוב של תושבי המקום. מטה יהודה זה לא רק אוכל מצוין, אלא סיפור של אנשים".

מידע נוסף ואירועים נוספים אשר יתקיימו במהלך פסטיבל האוכל ניתן למצוא באתר www.tour-yehuda.org.il, בטלפון: 8108* ובדף הפייסבוק 'הלב הירוק תיירות מטה יהודה'.