פסטיבל פוקאצ'ה ואנטיפסטי

צילום: איתמר גינזבורג
צילום: איתמר גינזבורג
מלון 'ענבל' בירושלים מזמין את הקהל הרחב לפסטיבל קולינארי מיוחד וססגוני

זו הייתה חוויה גסטרונומית נעימה ומהנה. ערב שכולו אוכל איטלקי טעים, טרי, מזין, צמחוני וכשר על בסיס פוקאצ'ות מהטבון ואנטיפסטי. ובמשפט אחד: ארץ המגף הגיעה לירושלים. לאור הצלחתו של פסטיבל המרקים החורפי, השיקו במלון 'ענבל' חגיגה קולינארית במהדורה קיצית – פסטיבל פוקאצ'ה ואנטיפסטי שיימשך בחודשיים הקרובים.  

על החגיגה מנצח השף אריק אטיאס, השף של מלון 'ענבל' בירושלים, שיצר במרפסת הטרסה הירושלמית הפנימית, תחת כיפת השמיים (אפשר לשבת גם בפנים, אך בלילות הירושלמיים האוויר נעים ויפה בחוץ) מזנון רחב ידיים שממנו מוזמנים הסועדים ליהנות, ללא הגבלה, מעשרות סוגים של ירקות בצורות הכנה שונות – קלייה, בישול, גריל ועישון – המלווים במגוון סוגי פוקאצ'ה. האווירה בטרסה נעימה במיוחד, עם תאורה עדינה, מוזיקה ושירות מקצועי ואדיב. 

שמה של הפוקאצ'ה מקורו במילה 'פוקוס' והמתכון ככל הנראה נולד בעיר ג'נובה שבחבל ליגוריה. הפוקאצ'ה עתירה בשמן זית ובעשבים דרך בצק תופח משופע גבינות ועד גרסאות עם שלל ירקות קיציים. היישר מטאבון גז עוצמתי, שנבנה בהתאמה עבור המלון ומגיע לטמפרטורות גבוהות במיוחד, מגיש אטיאס את המאפה האיטלקי במגוון אופנים – כמו בצורת כיסון ממולא במוצרלה ובתרד, על בסיס קמח פולנטה עם פטריות יער או בציפוי קרפצ'יו זוקיני ופטה עיזים. לצד הפוקאצ'ות מוגשים ממרחים של לבאנה ועגבניות מיובשות, זיתים ופסטו; ריבות מפירות עונתיים וירקות כבושים.

הפוקאצ'ות משמשות כבנות לוויה למזנון אנטיפסטי עשיר שבו מנות כמו דלעת גדולת ממדים בסילאן, טחינה וגרעיני דלעת קלויים; קרפצ'יו של סלק וחציל שרוף; פלפלים קלויים שמשודכים לביס אבטיח ופטה כבשים; קולורבי אפוי על מלח גס; קישואים צלויים בטאבון עם גבינת פטה; וכרובית אפויה בשום ובלימון.

עם הארוחה הטעימה הזו הזמנו מהתפריט יין אביב רוזה סירה של יקב 'הרי הגליל'. תוכלו גם להזמין גם יין אביב אדום או אביב לבן (32 שקלים לכוס, 120 שקלים לבקבוק).

טעמנו גם מהמנות האחרונות. אהבנו במיוחד את עוגת הגבינה נוסח ניו יורק ופאי הלימון. עוד במנות האחרונות: פאי תפוחים, עוגת פאדג' שוקולד חם וקרם ברולה (42 שקלים למנה)

הפסטיבל פתוח לקהל הרחב שמוזמן ליהנות מהשפע ומהחוויה הקולינארית. נסו ותיהנו.

מחיר לאורח: 95 שקלים בקונספט של בופה חופשי.

הפסטיבל מתקיים בימים ראשון-חמישי בין השעות 17:00-22:00.

להזמנת שולחן מראש: https://bit.ly/the_inbal_focaccia או בטלפון 02-6756689.

מלון ענבל, זאב ז'בוטינסקי 3, ירושלים. טלפון: 02-675-6666.