פסטיבל MART הוא הפסטיבל הבינלאומי לתרבות שהוקם על ידי קרן MART. מידי אביב, מרכז הפסטיבל בתוכו את הפרויקטים הבולטים ביותר מן העולמות של תיאטרון, מוזיקה ומחול. הפסטיבל התקיים לראשונה בשנת 2020.
MART 2022 מביא את הבכורות של הפקות נהדרות, את האומנים הכי אקטואליים ואת שיתופי הפעולה הבינלאומיים החדשים.
הפסטיבל נתמך על ידי רומן אברמוביץ'. מפיק הפסטיבל: MART Foundation.
תוכנית הפסטיבל
סיור אודיו ברחובות תל אביב Remote Tel Aviv (20.3-14.4, 16:30, רחוב קדם 132): Remote Tel Aviv הוא הבכורה התל אביבית של Remote X מאת Rimini Protokoll (שטפן קאגי\יורג קארנבאואר). מאז הבכורה של Remote Berlin ב-2013, הגיע הפרויקט ליותר מ-50 ערים מסביב לעולם, כולל ליסבון, מדריד, מוסקבה, ניו יורק, סאו פאולו, סנט פטרסבורג ועוד. סוף סוף הוא מגיע גם לתל אביב. קבוצת אנשים עם אוזניות יוצאת לסיור ברחובות העיר. מורה הדרך שלהם הוא קול סינתטי שאנחנו מכירים מ-WAZE. המפגש עם הבינה המלאכותית מצריך את המשתתפים לבצע ניסוי על עצמם. איך מקבלים החלטות ביחד? אחרי מי הולכים כאשר האלגוריתמים מובילים? משתתפי הסיור צופים זה בזה, מקבלים החלטות בנפרד אך נשארים חלק מהקבוצה לאורך כל הדרך. הבינה המלאכותית מתבוננת בהתנהגותם של בני אנוש מרחוק והקול נהיה מוכר יותר ויותר עם כל צעד. במהלך הסיור, מהווים הצלילים המוקלטים הדו אוזניים ומוזיקה מהסרטים הם הפסקול לסביבה האורבנית. המסע ברחבי העיר מרגיש יותר ויותר כסרט משותף.
https://mart.kartisim.co.il/announce/70763
'בוקר. ערב' (23.3, 20:00, תיאטרון 'גשר'. הפקה משותפת של תיאטרון סוברמניק וסוכנות התיאטרון Entracte): צ'ולפן חמאטובה, ולדימיר ורנבה וקטיה סקנאווי בהצגה 'בוקר. ערב' המבוססת על יצירותיו של יורי לויטנסקי. המשורר והמוזה, גבר ואישה, תנועה וחוסר תנועה — ב'בוקר. ערב' מתאחדים הניגודים. אנו צופים בסיפורם של שני גיבורים, ברגשותיהם ובחיים שלהם שעפים מול העיניים שלנו. המחזה עוסק בדרך שבה אנחנו חיים, מה מרגישים ומה מפספסים בגלל השגרה היומיומית. הפוקוס הוא על האדם המודרני שכל הזמן מחפש משהו ומנסה לממש את עצמו בעולם המשתנה. 'בוקר. ערב' נולד מסינרגיה בין המילים, התנועה והמוזיקה. הדיאלוג בין הגיבורים הוא הניסיון לשמוע זה את זה, להסתכל עמוק ולהרגיש באמת.
https://kartisim.co.il/announce/70935
'מלחמה ושלום' (6-7.4, 18:00, התיאטרון הקאמרי): הבכורה הישראלית של 'מלחמה ושלום' הועלתה על במת תיאטרון 'וכטנגוב' בנובמבר 2021 כחלק מאירועי ציון 100 שנים לתיאטרון. ההצגה, על פי הרומן הקלאסי של טולסטוי, בוימה על ידי רימס טומינס, המנהל האומנותי של 'וכטנגוב' ואחד הבמאים המפורסמים ביותר ברוסיה ובליטא. בלתי נתפס איך הצליח טומינס לכלול את הרומן הכי עצום של הספרות הרוסית בערב אחד. יש לטומינס שפע של דמיון וטעם טוב וההצגה, אשר נמשכת כמעט חמש שעות, נצפית בנשימה אחת. משתתפים בהצגה שחקנים מכל הדורות של 'וכטנגוב', מכוכבים המוכרים לקהל שנים רבות ועד לשחקנים הצעירים שעוד לא עלו לבמה.
https://kupatbravo.co.il/announce/70895
מופע בלט (13-14.4, 19:00, בית האופרה): פסטיבל MART מציג ערב יצירות בנות מערכה אחת מאת שלישיית הכוריאוגרפים העכשוויים מהטובים בעולם — 'קאאש' של אקרם חאן, 'Petite Mort' של יז'י קיליאן ו'Autodance' של שרון אייל — בהשתתפותם של רקדני להקת התיאטרון האקדמי למוזיקה על שם סטניסלבסקי ונמירוביץ'-דנצ'נקו ממוסקבה. אקרם חאן הוא אחד מהרקדנים והכוריאוגרפים החשובים בני זמננו. השם של יצירתו — 'קאאש' — היא מילה הינדית שמשמעותה ”אילו“. המחול העכשווי ב-'קאאש' משתלב עם ה'קאתאק', ריקוד המקדש ההודי המספר מיתוסים עתיקים דרך סחרור, תנועת ידיים מתוחכמות ורקיעות ברגליים יחפות על הרצפה. הכוריאוגרפיה של חאן בליווי של התפאורה המהממת של אניש קאפור יוצרים חוויה סוחפת עבור הצופים.
https://www.israel-opera.co.il/?CategoryID=535&ArticleID=5702
פאפאיואנו TRANSVERSE ORIENTATION (29.3, 13:00; 30.4-1.5, 20:00, בית האופרה): הפסטיבל מסתיים באירוע מיוחד, הבכורה של Transverse Orientation, היצירה החדשה מאת הבמאי היווני דמיטריס פאפאיואנו. ונוס, אפרודיטה ובוטיצ'לי בגרסה עכשווית. פאפאיואנו מפסל בגופם של שמונת הרקדנים שלו ויוצר עולם ציורי ופואטי. חלום ארוטי הנע מרוגע צרוף, שלווה והומור לסיוט מטלטל ביצירה שלא משאירה את הקהל אדיש ולו לרגע אחד. חוויה חזותית אינטנסיבית ומהפנטת של יופי עוצר נשימה (המופע כולל סצנות עירום).
https://www.israel-opera.co.il/?CategoryID=1284&ArticleID=5610
מחיר כרטיסים: החל מ-105 שקלים.
כל הפרטים והזמנות באתר www.martfestival.com/he/.