'פססטריה' חוזרת לשגרה: עד הבית

צילום: חיים יוסף
צילום: חיים יוסף
'פסטטריה – בית יוצר לפסטה מקומית' הפסטה הטרייה שכבשה את עולם הקולינריה הירושלמי מכריזה על צעד ענק בעקבות הקורונה * אחרי שסיפקה פסטות משובחות למסעדות, היא עוברת למכור ללקוחות פרטיים

עד לאחרונה, 'פסטטריה – בית יוצר לפסטה מקומית' נשמרה כסוד הקולינרי של ענף המסעדות בירושלים. מפעל הפסטה האיכותי סיפק פסטה טרייה למגוון מסעדות מובילות מירושלים. בעוד שהקהל הרחב לא הכיר את 'פסטטריה'. כעת, בעקבות משבר הקורונה, 'פסטטריה' החליטה לשווק פסטות ללקוחות פרטיים ברוב אזורי הארץ כך שכולם יוכלו ליהנות מהפסטה המשובחת.

"אחרי שהמסעדות נסגרו בעקבות הקורונה, הרגשתי שהשמיים נפלו עליי, אבל לא התייאשתי והבנתי שאני צריכה לבצע שינוי דרסטי בעסק", אומרת מעיין דרעי, שהקימה את 'פסטטריה'. "החלטתי למכור את הפסטות שלנו לקהל הרחב ולהציע משלוחים עד הבית. אנשים נהנים מאוד לאכול את הפסטה שהיו רגילים למצוא רק במסעדות ולא ניתן למצוא אותה בסופרים".

'פסטטריה' מציעה את כל סוגי הפסטות כמו ספגטי, רביולי, ניוקי, פסטות קצרות וארוכות, דפי לזניה ועוד. במחלקת עבודת יד מייצרים פסטה באופן ידני ומקפלים טורטליני ברמה גבוהה מאוד שמכונות לא יכולות להפיק. הפסטות האיטלקיות מקבלות אינטרפרטציה מקומית, כך שתוכלו לטעום מנות כמו טורטליני עם לאבנה ורביולי עם סלק ואגוזים.

הפסטה של 'פסטטריה' היא פסטה פרימיום שאיננה מפוסטרת והיא מכילה ביצים טריות, מה שמקנה לה טעם עשיר ואותנטי. רובה עשוי בעבודת יד מחומרי הגלם המשובחים ביותר, הכוללים קמח מיובא מאיטליה, ביצים טריות ולא מפוסטרות וגבינות של מחלבות בוטיק. הפסטות ללא חומרים משמרים וללא פסטור. לאחר הייצור, הפסטה עוברת הקפאה עמוקה. כך נשמרים הטעם והטריות הכי קרוב לרגע הייצור וניתן לשמור עליהן בהקפאה למשך חצי שנה. זמן הבישול הוא שלוש דקות בלבד. הערכים התזונתיים של הפסטה נשמרים וכך גם הטעם.

לצד הפסטות, 'פסטטריה' מציעה גם רטבים כמו שמנת ועגבניות, ממרחים כמו פסטו עם אגוזי מלך, טפנד זיתי קלמטה ועגבניות מיובשות, גבינות מחלבה כמו מנצ׳גו ופרמזן ויינות של יקב נטופה. כל אלה מלווים את הפסטה ויוצרים ארוחה מושלמת.

'פסטטריה' הוקמה בשנת 2014 על ידי מעיין דרעי, בת 37, נשואה ואם לשלושה, תושבת ירושלים. לפני שהקימה את 'פסטטריה', עבדה כאחראית משמרת במסעדות, אך לא היה לה רקע מקצועי בבישול. למרות זאת, הייתה לה תמיד אהבה למטבח ולהכנת פסטה בפרט. בילדותה, העניק לה דוד שלה במתנה מכונת פסטה והחיבור לפסטות הגיע בעקבות אביה.

אמה של מעיין נפטרה ממחלת הסרטן כשהייתה רק בת שנתיים. אביה נישא מחדש ולא היה פנוי רגשית לדאוג לה. כשהייתה בת תשע, רשויות הרווחה הכניסו אותה לפנימייה. כשחזרה מהפנימייה לביתה בכל שלושה שבועות, מעיין ואביה נהגו להכין פסטה ברוטב עגבניות. "אלה היו רגעי החסד הבודדים שבהם קיבלתי מאבא שלי מנה של תשומת לב", היא מספרת.

היא תמיד חלמה לעסוק בתחום המזון, אך התקשתה לעמוד בהוצאות הכרוכות בהקמת מסעדה. לכן, החליטה במקום זאת להקים מפעל קטן להכנת פסטה, לייצר מגוון רחב של פסטות עבודת יד ולשווק אותן למסעדות בירושלים. "הבאתי למסעדות דוגמאות של הפסטות שאני מכינה והתגובות היו מדהימות. אנשים היו בהלם שלא הכירו אותנו עד היום".

בתחילת הדרך, הכינה מעיין את הפסטות ביחידת דיור של חברתה הטובה, כנרת בן עמרם. כנרת הייתה בעבר סמנכ"ל הכספים של 'בצלאל' וכיום היא שותפה של מעיין ומנהלת את הצד הפיננסי של 'פסטטריה'. "ביני לבין כנרת יש פער גילאים של 22 שנה ולמרות זאת יש בינינו חיבור מדהים", מספרת מעיין. "אנחנו חברות טובות והיא ליוותה את העסק מהיום הראשון. אנחנו שתי נשים בעולם קולינרי שרובו גברי".

עם הזמן, הביקוש של המסעדות לפסטות של מעיין הלך וגדל, עד שבשנת 2016 היא הקימה מפעל גדול יותר עם עשרה עובדים הממוקם בגבעת שאול בירושלים. כעת, יכול הקהל הרחב להזמין דרך אתר האינטרנט עד לפתח ביתו את הפסטות האיכותיות והכשרות של 'פסטטריה', המציעה משלוחים לרוב אזורי הארץ – מבאר שבע ועד חיפה והקריות, בין ירושלים לתל אביב או באיסוף עצמי ממפעל הבוטיק ברחוב בית הדפוס שבגבעת שאול, ירושלים.

תפריט ומחירים: טורטליני לבאנה ונענע (106 שקלים), מארז זוגי (367 שקלים), מארז ליולדת הטרייה (510 שקלים), רדיאטורי צבעוני (27 שקלים), סלק ריקוטה ואגוזים (400 גרם, 38 שקלים), קינוח מתוק – רביולי שוקולד בלגי ומסקרפונה (54 שקלים), פטוצ׳יני (450 גרם, 28 שקלים), ניוקי תפוחי אדמה (500 גרם, 32 שקלים), קנולי פטריות וגבינות (12 יחידות, 96 שקלים), פולנטה פרמז'ן (400 גרם, 38 שקלים).

אתר 'פססטריה': www.pastatria.co.il.