פרחי כרובית קריספי

צילום: באדיבות סטודיו Teka (יח
צילום: באדיבות סטודיו Teka (יח"צ)
מתכון לנשנוש מזין ומפתיע בשילוב עם רוטב באפלו

רכיבים:

600 גרם כרובית

2 כפות קמח שיבולת שועל

2 כפות קמח שקדים

6 כפות ציר ירקות

חצי כפית אבקת בצל

חצי כפית שום כתוש

חצי כפית פפריקה חריפה

מלח ופלפל לפי הטעם

4 כפות רוטב ברביקיו

אופן ההכנה

1. חותכים את הכרובית לפרחים, שוטפים היטב ומניחים בצד.

2. מערבבים את קמח שיבולת השועל, ציר הירק, אבקת בצל, שום כתוש, פפריקה מלח ופלפל יחד ומשאירים את התערובת לעמוד במקרר למשך 30 דקות לאיחוד הטעמים.

3. לאחר 30 דקות מערבבים את הרוטב עם פרחי הכרובית.

4. מצפים את הכרובית העטופה במרינדה בקמח השקדים וטובלים טבילה נוספת ברוטב הברביקיו.

5. מכניסים בזהירות לסיר טיגון ללא שמן לאפייה בחום של 180 מעלות למשך 20-30 דקות (תלוי כמה שחומות תרצו את פרחי הכרובית).

6. מגישים לצד רוטב יוגורט, מקלות סלרי, צנון ורוקט.

המתכון מוגש באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה