פריטטת מצות וירקות

צילום: גל בן זאב
צילום: גל בן זאב
המצות והירקות, סמלי הפסח, מתאחדים למנה חגיגית במיוחד

מצרכים:

2 כפות שמן זית

5  ביצים

4 מצות

חצי כוס מים

חצי צרור אספרגוס

זוקיני

כוס תרד

פלפל צ'ילי

3 גבעולי בצל ירוק

2 גבעולי זעתר

2 כפות שומשום

חצי כפית מלח

רבע כפית פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. חותכים את האספרגוס לשניים וקוצצים את הירוקים.

3. קולפים פרוסות דקות של זוקיני בעזרת קולפן.

4. מרסקים את המצות לחתיכות גסות.

5. טורפים את הביצים, מוסיפים חצי כוס מים, ירוקים, אספרגוס ומצות ומערבבים.

6. מתבלים במלח, פלפל ומעט צ'ילי.

7. מחממים שמן זית בסיר, יוצקים את התערובת ומסדרים את רצועות הזוקיני.

8. מפזרים מעט שומשום וזעתר לקישוט.

9. מכסים את הסיר ומבשלים למשך כ-3 דקות.

10. מכניסים לתנור לעוד 3-4 דקות לקבלת גוון זהוב.

המתכון מוגש על ידי רינת צדוק באדיבות 'סולתם'