כפי שפורסם, לפני חודשיים וקצת רעשה מבשרת. זה קרה בלילה שבין חמישי לשישי (8-9.7). דביר כהן, צעיר בן 18, יצא בסוף שבוע למסיבה אצל חבר. המסיבה עצמה עברה בשלום ובכיף, אך הדרמה הגדולה התרחשה לאחר המסיבה כאשר דביר נדקר על ידי ד', צעיר בן 23 המתגורר לא הרחק מן המקום בו התקיימה המסיבה.
דביר נפצע קשה באותו אירוע ונשקפה סכנה לחייו. הוא עבר ניתוח מורכב עד אשר התייצב מצבו. בשעות שבהן נלחמו הרופאים על חייו של דביר, נעלם ד' מן השטח ורק כעבור שלושה ימים הסגיר עצמו לידי המשטרה. כתב אישום הוגש נגדו. ארבעת סעיפי האישום הם: איומים, החזקת סכין ושני סעיפים של חבלה בכוונה מחמירה.
באחד הדיונים שנערכו מאז, העלה עורך הדין חן הולנדר, המייצג את ד', את האופציה של חלופת מעצר. הוכן תסקיר בנושא ובדיון שהתקיים ב-19.9 נקבע כי במקום לשהות במעצר רגיל במשטרה, הוא יקיים חלופת מעצר בבית מגורים שנקבע לכך במרכז הארץ. בדיון נכחו גם בני משפחתו של ד' (המשיב, להלן), המפקחת א' ואילו ד' האזין לדיון מבית המעצר.
עו"ד הולנדר אמר בדיון: "יש חוות דעת של יחידת האיזוק האלקטרוני שקובעת כי המקום ישים. יש אישור על קיומו של קו בזק נקי טרי מהבוקר. כמו כן, יש הצהרה, בהתאם לדרישת האיזוק, שהמשיב לא ישהה בממ"ד, אלא כאשר דלתו פתוחה".
עורכת הדין יפעת פנחסי, אשר ייצגה את המדינה בדיון, לא הסתירה את מורת רוחה: "משפחות המתלוננים יצרו אתנו קשר בכל מיני הזדמנויות והביעו חששם. לכן, חשוב לנו שהמפקחים יבינו את חשיבות הפיקוח. יש פה חשש מאוד כבד. נבקש אי יצירת קשר בכל דרך שהיא והקפדה על התנאים. יש פה חשש גדול. מאוד קשה להם השחרור אך ההחלטה כרגע היא לא להגיש עיכוב ביצוע".
בהחלטתה כתבה השופטת המחוזית תמר בזק רפפורט: "משניתנה חוות דעת חיובית מטעם יחידת הפיקוח האלקטרוני, מורה אני על מעצרו של המשיב בפיקוח אלקטרוני בביתה של א' בתנאים המפורטים בחוות הדעת. המשיב יהיה נתון בכל עת בפיקוחו של אחד המפקחים שהוצעו. להבטחת קיום תנאי המעצר, יחתום המשיב על התחייבות עצמית בסך של 15,000 שקלים וכן יופקד סך 15,000 שקלים בקופת בית המשפט. המפקחים יחתמו גם הם על ערבות בסכום זה. המפקחים הנוספים שהוצעו יהיו כשירים כמפקחים לאחר שיחתמו גם הם על ערבות צד ג' בסכום האמור. מובהר, כי על המשיב נאסר ליצור קשר במישרין או בעקיפין עם המתלוננים וכי תנאי זה הוא תנאי יסוד להחלטה למעצר בפיקוח אלקטרוני. בהסכמתו של המשיב, ניתן בזאת צו עיכוב יציאה מן הארץ והוא יפקיד את דרכונו במזכירות בית המשפט. לבקשת המשיב ובא כוחו, ולאחר שבא כוחו הסביר כי הבהיר למשיב את מלוא תנאי הפיקוח האלקטרוני והמשיב קיבל אותם על עצמו, יחתום הוא בשם מרשו על הטופס המאשר זאת".
ממשפחתו של דביר כהן נמסר בתגובה: "אנחנו אנשי חוק ורוצים להאמין שמערכת המשפט תמצה את הדין עם הנאשם עד תום. אנו מבינים שיש מערכת משפטית, אך שחרור של הנאשם לחלופת מעצר זו גורמת לדאגה בקרב המתלוננים והעדים החוששים לשלומם, אם הנאשם יברח מחלופת המעצר. באירוע הקשה שחווינו היו מעורבים תושבים רבים מהיישוב שראו וחוו את האירוע ועדיין נסערים מאוד, ביניהם חבריו הקרובים של דביר ובני משפחותיהם. להפתעתנו, אושרה לד' חלופת מעצר כאשר חמישה מפקחים לקחו אחריות לשמור עליו. אנו מקבלים הרבה הודעות וטלפונים מחברים ומתושבים מודאגים בעקבות ההחלטה לשחררו לחלופת מעצר וכל זאת למרות שיש עדויות לאירוע והוגש כתב אישום חמור".
עו"ד רועי גולן, המייצג את משפחת כהן, מסר בתגובה: ״כרגע פנינו להליך המשפטי שאני מאמין ואעשה הכול שימוצה עם הנאשם הדין עד תום".