מצרכים (ל-6-8) מנות
2 סלסילות פטריות שמפיניון שלמות
2 סלסילות פטריות פורטובלו קטנות שלמות
צנצנת פטריות יער כבושות מסוננות מנוזלים
צנצנת בצלצלי פנינה כבושים מסוננים מנוזלים
צרור תימין
6 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
חצי כוס רכז רימונים
נתח אנטריקוט במשקל 1.5 ק”ג נקי משומן וגידים בטמפרטורת החדר
הוראות הכנה
1. מחממים את התנור לחום של 250 מעלות.
2. מניחים בתבנית גדולה ומעט עמוקה פטריות שמפיניון, פורטבלו, פטריות כבושות ובצלצלים כבושים. מפזרים תימין, יוצקים 4 כפות שמן זית, מפזרים מלח ופלפל ומערבבים היטב.
3. יוצקים מעל רכז רימונים.
4. משמנים את נתח האנטריקוט ביתרת שמן הזית ומתבלים היטב במלח ופלפל. מניחים את הנתח במרכז התבנית על הפטריות והבצלים וצולים למשך כ-15 דקות.
5. הופכים את הנתח ומוזגים עליו את הנוזלים שבתחתית התבנית. מחזירים לתנור למשך כ-15 דקות נוספות. מוציאים ומצננים למשך כ-15 דקות לפני הפריסה.
6. פורסים את הבשר לפרוסות עבות כמספר הסועדים ומגישים לצד תבשיל הפטריות.
המתכון מוגש על ידי סבינה ולדמן באדיבות רשת 'טיב טעם'