קדירת אורז עם עדשים

צילום: שירן אגמי
צילום: שירן אגמי
מתכון לקדירת אורז מלא עם עדשים ושפע של ירוקים, בדגש על הזנה וחיבור לאדמה * מנה שעוטפת את הנשמה

מצרכים

כוס אורז מלא עגול שטוף היטב

תפוח אדמה גדול, מקולף ופרוס לפרוסות

כוס עדשים ירוקות מבושלות למחצה/מוכנות

עגבנייה מרוסקת

חופן ירוקים קצוצים דק: פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, נענע וגבעול סלרי

10-15 עלי חסה 

3 כפות שמן זית

3 כפיות מלח שטוחה

מעט פלפל שחור

חצי ליטר מים רותחים + כוס מים רותחים

2 כפיות מלח שטוחות

חצי כפית כורכום

הוראות הכנה

1. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הקדרה – אורז מלא, תפוח אדמה, עדשים ירוקות מבושלות למחצה או מוכנות מקופסא, הירוקים הקצוצים, העגבנייה המרוסקת, כף שמן זית, כפית שטוחה מלח ומעט פלפל. מערבבים היטב ומניחים בצד.

2. ממלאים מים בסיר ומביאים לרתיחה. כשהמים מבעבעים, מוסיפים את עלי החסה ומבשלים למשך שמונה דקות. מעבירים את עלי החסה למי קרח לכמה דקות על מנת שהבישול ייעצר ומוציאים לייבוש על מגבת מטבח.

3. הרכבת המנה בסיר קדירה או בסיר מיועד לתנור: מזלפים שתי כפות שמן זית, מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה בתחתית, שופכים מעל את תערובת האורז והעדשים ובין לבין מניחים את עלי החסה. מניחים מעל עלי חסה נוספים לעיטור ומפזרים פלפל שחור גרוס.

4. שופכים את הנוזלים – חצי ליטר מים רותחים ועוד כוס מים רותחים. מעורבבים עם שתי כפיות מלח שטוחות, חצי כפית כורכום ומעט פלפל שחור.

5. מעבירים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך חצי שעה. כעבור חצי שעה מנמיכים את החום ל-180 מעלות למשך שעה וחצי נוספות.

המתכון מוגש על ידי שירן אגמי, מתכונאית תזונה טבעית ומנחת הפודקאסט 'תזונה מושכלת'; ובאדיבות כנס 'אוכלים בריא' ה-14 שיתקיים בגבעתיים