קולינריה בערבה

צילום: באדיבות עופרה וליאב
צילום: באדיבות עופרה וליאב
מטעמים כשרים לפסח עבור המטיילים בלב המדבר בערבה התיכונה

תיירות מועצה אזורית הערבה התיכונה מזמינה את הציבור הרחב ליהנות מחופשת פסח במרחב הכפרי במושבי הערבה התיכונה וליהנות מארוחות כשרות לפסח (לאוכלי קטניות) בשילוב תוצרת חקלאית מחממות הערבה שאותן מציעים אנשי הקולינריה בערבה התיכונה.

'ג'אי ג'אגנאת' – עופרה וליאב מבשלים אוכל הודי טבעוני וצמחוני ללא גלוטן (צוקים): עופרה וליאב ראובן מהיישוב צוקים הם תל אביבים שהגיעו לפני חמש שנים לערבה התיכונה, היישר מהודו, שם חיו שבע שנים, הקימו גסט האוס ומסעדה לחופי הדרום והתמקצעו בהכנת אוכל הודי וישראלי. כשחזרו לארץ, החליטו להנגיש את המטבח ההודי והתאימו את התפריט לחיך הישראלי. בתפריט ניתן למצוא 'אידלי', 'סמבר', 'דוסה' 'פאלק-פניר', 'טאלי', 'צ'פאטי' לחם הודי, קינוחים בריאים ועוד, כאשר המנות טבעוניות מתוצרת בית. ניתן להזמין גם אוכל צמחוני, לקחת אוכל ארוז ומוגש בכלים חד-פעמיים מתכלים או להזמין משלוח לחדרי האירוח בערבה התיכונה. עלות משלוח: בין 20-50 שקלים. האוכל כשר לפסח. להזמנות: 050-2395222.

'לילוש' – ארוחות בוקר כשרות לפסח לאוכלי קטניות מתוצרת טרייה של חקלאי הערבה (עין יהב): לילית בכר ממושב עין יהב החליטה לשנות כיוון מהעבודה המשרדית ולחזור לאהבתה לבישול. היא פתחה עם בעלה עסק משפחתי לארוחות בוקר מתוצרת חקלאית טרייה של חקלאי הערבה התיכונה. ב'לילוש' מציעה בכר ארוחת בוקר עשירה שכוללת סלט ירקות, ביצים לבחירה, סוגי גבינות, מטבלי טונה, טחינה, פסטו, קרם חצילים, בורקיטס, לימונדה טבעית, לחם עדשים ומצות לפסח, הכול מעשה ידיה של לילית. למטיילים בערבה ניתן להזמין שירותTake away  ולמתארחים בעין יהב מוגשת הארוחה עד לצימר. כל המאפים מבצק עדשים וכשרים לפסח. עלות משלוח מחוץ לעין יהב: 25 שקלים. להזמנות: 052-4260837.

'הבית ההודי' של דורית בן שמואל כשר לפסח לאוכלי קטניות: דורית בן שמואל מבשלת אוכל הודי צמחוני, טבעוני ואותנטי על פי שיטות בישול ומתכונים שעוברים במשפחתה במשך דורות. את המנות היא מגישה במגשי טאלי מחולקים שמלאים במסורת, ריחות, תבלינים ואהבה להודו. בין התבשילים: אורז מבושם בתבלינים, הדאל של אבא, הרגרה של אמא ועוד. הוריה עלו לארץ ממומביי בסוף שנות ה-60 והביאו עמם את מיטב המסורת והקולינריה מהודו. לאחר שאביה נפטר לפני ארבע שנים, מצאה בן שמואל מתכונים שכתובים בכתב ידו. ירושה זו והגעגועים אליו הביאו אותה למטבח ושם ניסתה להתחקות אחר הטעמים המיוחדים של מטעמי אביה. התפריט לחג הפסח כשר ומתאים לאוכלי קטניות. בין המנות: ד'אל טאד'קה – נזיד עדשים כתומות ארומטי; צ'אולי – תבשיל לוביה ברוטב פיקנטי; פניר טיקה מסאלה – קוביות גבינת פניר תוצרת בית ברוטב עגבניות קטיפתי; נאורטן קורמה – תבשיל ירקות עשיר על בסיס חלב קוקוס, פאלק פניר ברוטב על בסיס תרד ועוד. מחיר מגש טאלי מחולק לחמש שמכיל טעימה ממגוון המנות: 70 קלים; מנה נבחרת לפי משקל 40-80 שקלים. פרטים נוספים בדף הפייסבוק 'הבית ההודי'. להזמנות: 054-2471434.

מסעדת 'הקילומטר ה-101' של כושי רימון: המסעדה המפורסמת ממוקמת בפונדק הדרכים של כושי, בדרך לאילת וממנה, מול הרי אדום, פטרה וקבר אהרון. מקום מזמין לנוח ולסעוד בין עצי דקלים, סככה יפהפייה מעץ מלא, מחצלות, שולחנות עץ ונדנדות. במקום יש מזנון חלבי שבו ניתן להזמין שתייה חמה וקרה, מטעמים טריים בטעמים שונים, מצרכים ומוצרים כשרים לפסח. המזנון פתוח 24 שעות ברציפות פרט לשבתות ולחגים. בנוסף, יש במקום מסעדת חומוס שמציעה מגוון מאכלים; חומוס הנעשה בעבודת יד, שניצל ביתי, נקניקיות, צ'יפס, סביח, שקשוקה, פיתות חלומיות ותוספות והכל כמובן כשר לפסח. ולקינוח – גלידריה שמציעה מבחר טעמים של גלידה איטלקית ואמריקאית ומיצים טבעיים טריים שנסחטים במקום. בפונדק חדרי אירוח למשפחות שכוללים מטבחון, מקרר, מצעים, מגבות ומיזוג. להזמנות: מימי- 050-7716664.

עוד ייהנו המבקרים בפסח בערבה התיכונה מטיולים, אטרקציות תיירותיות, טיולי שטח רכוב במרחבי המדבר, מסלולי הליכה ואופניים, קטיף עצמי, גלריות ועוד, לצד לינה במגוון סוגי לינה כפרית מול נופי בראשית מרהיבים.

למידע על הפעילויות באתרי התיירות, הלינה והקולינריה, בערבה התיכונה: אתר תיירות ערבה תיכונה, www.goarava.co.il.